ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / Наставак упознавања младих интелектуалаца са концептом „Моја Осечина”
Наставак упознавања младих интелектуалаца са концептом „Моја Осечина”

Наставак упознавања младих интелектуалаца са концептом „Моја Осечина”

У три летња вечерња дружења у сали Библиотеке, кроз занимљива предавања и разговоре са младим интелектуалцима из целе општине, творци идеје и аутори концепта „Моја Осечина” Ђорђе Станојевић и Милан Симић представили су овај значајни пројекат и низ детаља везаних за њега. Они су изразили наду да ће млади умети да пронађу себе у свему томе, да изнедре микроинцијативу коју би уградила у заједничку причу и која би им донела оно што се данас највише тражи, а то је – посао!

– Општински стратешки циљеви, који су донети у новије време, дефинишу Осечину у 2020. години као општину са развијеном пољопривредном производњом уз добро организован откуп производа, јаке прерадне капацитете, удружене пољопривреднике и брендиране производе, као што су сува шљива, пекмез, ракија, шљивани колач. Виде је и као стабилну и перспективну средину, привлачну за живот и рад, са конкурентном привредом, ефикасном локалном самоуправом – подсетио је Милан Симић на најважније одредбе Стратегије развоја општине, напомињући и то да би општина требало да буде отворена за сарадњу, инфраструктурно уређена и препознатљива по свим својим вредностима.

Додао је да је у минулих десетак година пређено неколико важних етапа, од препознавања и грађења идентитета, преко бројних урађених или још незавршених пројеката, па све до Сајма шљива, који би, како сматра и Ђорђе Станојевић, требало да буде (а то све више и постаје) покретачки замајац, односно мотор који вуче Осечину напред.

-Неопходна је позитивна кампања да би у људима покренула елан и ентузијазам. Та сила је Сајам шљива, који је уједно и идеална прилика да сви ви, као здраво ткиво нашег друштва, кроз њега направите сами себи посао путем израде пројеката, покретања иницијатива и успостављања контаката – поручио Станојевић у свом излагању пред великим бројем младих суграђана. Били су ту: чланови недавно основаног Удружења грађана „Подгорина-пројект”, затим незапослени, привремено или тек запослени, као и још увек незапослени последипломци, дипломци и апсолвенти из ове средине, који су завршили или привели крају студије на разним високошколским установама широм Србије или у иностранству.

 

Scroll To Top