ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / Гостовања фолклораца из Осечине и Пецке
Гостовања фолклораца из Осечине и Пецке

Гостовања фолклораца из Осечине и Пецке

Фолклорни ансамбли културно-уметничких друштава из Осечине и Пецке, чији је уметнички руководилац Драгоман – Прока Медуловић, кореограф из Ваљева, у току овог лета имали су неколико изузетно запажених концерата у Републици Српској и ближем окружењу.

КУД „Крушик-Пластика” из Осечине (сениорски састав) прво је гостовало је на туристичкој манифестацији „Петровдански дани” у Власеници, затим је, неколико дана касније, успешно наступило и у Хан Пијеску. Пионирска секција овог друштва на Илиндан, на Сабору код топа у Братачићу, учествовала је у програму обележавања годишњице боја у Првом српском устанку. Фолклорци КУД „Младост” из Пецке увеличали су и улепшали „Илинданске свечаности” у Гацком.

У Лозници, на овогодишњем традиционалном 12. међународном фолклорном фестивалу „Европа игра”, ансамбл КУД „Крушик-пластика” из Осечине представио се са неколико својих најуспешнијих кореографија. Играчи и орекстар оставилу су сјајан утисак и разгалили бројну публику, затим остале учеснике (из Словеније, Бугарске, Грчке, Чешке и Пољске), као и домаћине ове културно-уметничке манифестације, чији су организатори Град и Туристичка организација Лозница.

Следећег викенда ансамбл из Осечине гостоваће у Приликама код Ивањице и демонстрирати своје умеће на још једном великом традиционалном фестивалу фолклора. То ће им послужити као генерална проба за наступе на Сајму шљива у Осечини, где увек имају важну ролу у фестивалском и туристичком делу манифестације.

Scroll To Top