ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / Нове улоге на Сајму шљива: Деца продавци, родитељи ђаци
Нове улоге на Сајму шљива: Деца продавци, родитељи ђаци

Нове улоге на Сајму шљива: Деца продавци, родитељи ђаци

На осмом Сајму шљива у Осечини, који се одржава од 30. августа до 1. септембра, млади и одрасли ће с времена на време бити у неким новим улогама – деца на другој страни излагачких штандова, а родитељи на бројним едукативним скуповима, са којих ће заинтересованим произвођачима, прерађивачима, предузетницима и туристичким радницима бити предложено како да унапреде своје делатности.

Млађа популација ће на сајмишту и око њега имати своја посебна сајамска дешавања, у којима ће највише места бити за игру и забаву, али и за демонстрацију њихове креативности и способности стваралаштва.

– Још од првих дана августа у сајамској радионици у школи млади ствараоци брижљиво припремају радови, који ће бити изложити у Улици дечјих којештарија. Шаренолика поставка дечјих креација – играчки, украса, сувенира или украшених практичних предмета – насталих ових дана, али и у току пролетошње дечје ликовне колоније чији су учесници били основци из Осечине, Пецке и Завлаке, имаће и продајни карактер – каже наставница ликовног Гордана Гладовић, која је главни организатор и режисер свих осталих сајамских садржаја за младе.

Осим тог радног дела, за најмлађе биће приређен велики маскенбал, а читав програм на свој начин улепшаће дечја плесна група Студија М из Ваљева. Предвиђене су и награде за нај-маске и то у пет категорија. Ипак, као и увек до сада, у центру пажње биће дефиле око 500 младих улицама Осечине, који ће својом појавом, костимима и кореографијама представити младост, сву лепоту и вредности свог краја.

Што се едукативног дела тиче, који је пре свега намењен одраслима, на предавању коју организује Регионална привредна комора Ваљево више речи биће на тему „Локалне управе и финансирање пољопривреде“. Сектор за туризам Министарства привреде и финасија припрема трибину о „Новим трендовима у туризму као начину ревитализације села”.

Пољопривредна саветодавна и стручна служба „Ваљево“, преко врсних предавача, нуди приближавање најновијим научним и стручним сазнањима о најактуелнијим питањима из области шљиварства. Већ су познате теме и њихови обрађивачи са института и факултета: „Домаће и новостворене сорте шљива” –Милан Лукић, „Савремена технологија гајења шљиве” – Раде Милетић, „Савремена производња садница шљива“ – Зоран Кесеровић и „Заштита шљива”- Марко Ињац.

Scroll To Top