VESTI:
Početna / vesti / privreda / Izraelci zainteresovani za Intemu
Izraelci zainteresovani za Intemu

Izraelci zainteresovani za Intemu

U nameri da se aktivno uključimo u rešavanje statusa kompanije Intema – u stečaju, opština Osečina se preko svoje Kancelarije za lokalni ekonomskirazvoj trudi da pronađe adekvatnog partnera koji bi pokrenuo proizvodnju, obnovio tehnologiju kao i zaposlio određen broj radnika.

 Poslednji u nizu zainteresovanih je izraelska kompanija GAIA COM koja je u toku sedmice bila u poseti opštini i pogledala pogon kompanije.

“ Bili su jako zadovoljni onim što su videli, ali su razgovori sa njima tek u početnoj fazi. Sam status u kom se nalazi Intema je jako specifičan kao i zakonska ograničenja koja se u slučaju stečaja primenjuju i koja se moraju poštovati. Mi svakako nećemo odustati od namere da ovaj nekada reprezentativni obejat ponovo počne da radi jer su naši potencijali u sušenju šljive ogromni, a izraelska kompanija se upravo bavi ovakvom vrstom proizvodnje. S obzirom da bi se celokupna proizvodnja izvozila, korist bi svakako imala i republika Srbija u vidu deviznog priliva“,  istakao je koordinator opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Miodrag Stanišić.

Scroll To Top