VESTI:
Početna / 2013 / oktobar

Monthly Archives: oktobar 2013

Vladika Milutin odlikovao Gramatama škole iz Osečine i Pecke (foto)

Read More »

Vladika Milutin odlikovao Gramatama škole iz Osečine i Pecke

U osnovnim školama „Braća Nedić“ i „Vojvoda Mišić“ iz Osečine i Pecke, od povratka veronauke u nastavu, svi đaci pohađaju versku nastavu, što je izuzetan uspeh prosvetnih radnika i crkvenih pastira, utemeljen na uzajamnom poštovanju i odličnoj saradnji. To je bio povod da u danima proslave velikih jubileja – 1700 ... Read More »

U oživljavanje opštinskih privrednih aktivnosti uključuje se i Privredna komora Srbije

Prošle sedmice u Beogradu Milan Simić, zamenik predsednika Opštine i Miodrag Stanišić, koordinator opštinske Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj, posetili su Privrednu komoru Srbije, gde su o ekonomskim potencijalima Osečine i njihovom maksimalnom angažovanju razkovarali sa Vidom Džagić, potpredsednikom PKS. – Ovom prilikom od aktuelenih tema posebna pažnja posvećena je ... Read More »

BIOSKOP: Filmovi u „tri de” tehnologiji

Od subote, 2. novembra, uslediće nastavak bioskopskih predstava u Osečini. U saradnji sa filmskom kućom „Art vista” iz Beograda sledi novi repertoar, ali i nove tehnologije pomoću kojih će se prikazivati filmovi. Naime ovog puta to će biti u digitalnoj tehnologiji, na „silver skrin” platnu veličine 7,2 puta 4,2 metra. ... Read More »

Pobede fudbalera iz Osečine, Pecke i G. Crniljeva

fudbal

U 12. kolu Kolubarske okružne lige ekipa OFK Osečina je na svom terenu savladala Spartaka iz Ljiga sa 3:0 i čvrsto zaposela treću poziciju na prvenstvenoj tabeli sa zaostatkom od četiri boda u odnosu na Jabučje, a tri od Zadrugara, timova koji će narednog vikenda međusobno podeliti megdan. OFK Osečini ... Read More »

Pčelar Radoljub Marković: Podrška od opštine, bojazan od „selećih”

Rodoljub Marković, predsednik Udruženja pčelara iz Pecke, sa aspekta funkcije koju savesno obavlja jako je zadovoljan dosadašnjom saradnjom sa organima lokalne samouprave u Osečini. – Od opštine smo dobili novčanu pomoć za nabavku zaštitnih sredstava i lekova za pčele. Zahvaljujući tome, svi pčelari su zaštitili svoje pčele i sada je ... Read More »

NBO: Promacija nove knjige i stvaralaštva Vlade Arsića

Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima, koji je širom Evrope i Srbije obeležen 18. oktobra, poslužio je kao povod za promociju knjige „Izgubljene u magli”, autora Vlade Arsića. Reč je o romanu pisanom na osnovu istinitih događaja, a obrađuje jednu od najvećih pošasti današnjice – trgovinu ljudima u Srbiji. Roman ... Read More »

Nova priznanja za pčelarsku porodicu Marković iz Gunjaka

Pčelar iz Gunjaka Rodoljub Marković u konkurenciji od oko 300 medara i proizvođača pčelarske opreme iz zemlje i inostranstva osvojio je pehar za najuređeniji štand na tradicionalnom Međunarodnom sajmu pčelarstva „Tašmajdan 2013”, koji je održan od 3. do 6. oktobra u Tašmajdanskom parku u Beogradu, Njegovi proizvodi privukli su veliku ... Read More »

Sastanak sa opštinskim „ambasadorima”

Milan Simić, zamenik predsednika Opštine i Miodrag Stanišić, koordinator Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj na radnom sastanku u Beogradu sa opštinskim savetnicima za ekonomska pitanja Osečine razgovarali su o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u opštini i mogućnostima oživljavanje raspoloživih ali nedovoljno iskorišćenih privrednih resursa čija bi veća uposlenost dovela do značajnijeg ... Read More »

Dr Raša Popović obogatio Zavičajnu zbirku i fond knjiga Biblioteke

Teolog i istoričar hrišćanstva, protojerej-stavrofor, profesor na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu Univerziteta u Beogradu dr Radomir V. Popović, koji je do sada napisao veći broj knjiga, publikacija i stručnih radova, obogatio je Zavičajnu zbirku i fond Biblioteke svojim vrednim delima, kao i sa nekoliko knjiga iz Biblioteke Srpske pravoslavne crkve u ... Read More »

Scroll To Top