ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / НБО: Промација нове књиге и стваралаштва Владе Арсића
НБО: Промација нове књиге и стваралаштва Владе Арсића

НБО: Промација нове књиге и стваралаштва Владе Арсића

Европски дан борбе против трговине људима, који је широм Европе и Србије обележен 18. октобра, послужио је као повод за промоцију књиге „Изгубљене у магли”, аутора Владе Арсића. Реч је о роману писаном на основу истинитих догађаја, а обрађује једну од највећих пошасти данашњице – трговину људима у Србији. Роман је заснован на искуствима жртава, пре свега младих девојака које су упале у такву замку.

– Књига је не само читалачки занимљива, већ има и едукативан значај за млађе нараштаје. Трговина људима је најдрастичније дело кршења људских права и слобода, те је стога итекако важна превенција и подизање свести у борби против овог великог зла. Треба напоменути да је за првих шест месеци ове године у Србији је идентификовано 65 жртава и потенцијалних жртава трговине људима. Овај велики проблем данашњице, нажалост, још увек је табу тема, нешто о чему се не прича, што се прећуткује или се евентуално помене у кратком новинском чланку – каже Ана Ивковић, директор Народне библиотеке Осечина, која је организовала промоцију Аесићевог романа.

Влада Арсић je новинар, истраживач и дугогодишњи сарадник бројних листова и часописа. Рођен је у Београду, 1963. године. Новинарску каријеру започео је 1985. године у Вождовачким новинама, и до сада забележио на стотине репортажа о људима и судбинама. Писао је за НОН, магазин Бре, Илустровану Политику и Националну ревију, уређивао у Хоризонту, ревији Сат и дневним новинама Пресс. Аутор је и романа „Лопатање ђавола“ који је издат 2010. године. Живи у Београду.

– Дружење с писцем било је прилика да се нашој читалачкој публици представи, како нови роман, тако и стваралаштво у целини овог заиста јединствено даровитог, храброг и надасве социјално освешћеног и одговорног новинара – истраживача који, у времену свеопште хипокризије и небриге за опште добро, те страха од јавног говора зарад ситних личних интереса, одважно отвара Пандорину кутију, пишући о пошастима српске свакодневице – додаје Ана Ивковић.

Scroll To Top