ВЕСТИ:
Почетна / вести / култура / Најава нових програма у библиотеци
Најава нових програма у библиотеци

Најава нових програма у библиотеци

За јесењу и зимску сезону Народна библиотека Осечина, уз своје редовне активности у области библиотечке делатностии Школу клавира која је у току, затим повремене промоције афирмисаних писаца и њихових дела или нових издања завичајних аутора, онда приказивање филмских пројекција, међу којима су и премијере домаћих филмова, припрема и низ других привлачних садржаја намењених свим генерацијама.

Ана Ивковић, директорка једине установе у области културе у на територији општине Осечина, каже:

-Већ средином следеће седмице имамо занимљив програм за мајке са децом до две године старости под називом „Први пут у Библиотеци”. Програм  обухвата посету и разгледање Библиотеке, као и упознавање са расположивим књижним фондом. После тога биће уприличен разговор о здравој исхрани са педијатром др Босиљком Алексић, а на крају ће уследити наградна трка малишана.

Сутрадан ће кренути бесплатна креативна радионица за децу „Мали уметник”, која има за циљ да максимално искористи дечји креативни потенцијал, односно да у њима пробуди црталачке, ликовне и естетске вредности и способности  у складу са узрастом и да их одмалена подучава уметности кроз историју. Почетне радионице биће посвећене колаж  техници, а потом ће се прећи на сликање и цртање.

-Ову радионицу водиће Милица Прелић, визуелна уметница, која се изражава кроз различите медије. Она је рођена у Шапцу, докторирала је на Факултету ликовних уметности у Бреограду и до сада је имала више самосталних и групних изложби у Србији и иностранству, као и учешћа на могобројним уметничким пројекатима и радионицама – каже Ана Ивковић.

По њеним речима у припреми је и Школа исхране „Левел 10”, која ће трајати 12 недеља. У оквиру недељних предавања, која ће се одржавати у учионици Библиотеке, полазници ће бити понуђена нова сазнања о томе како да се здравије хране, односно како да направе од свог тела оно што желе. Учесници ће имати бесплатна мерења и прилику да науче како да касније одржавају свој резултат постигнут кроз „Левел 10”.

Иначе, ових дана почели су разговори са женама из читаве Подгорине које се још увек „друже” са преслицом и вретеном за предење вуне око организовања, током зиме, новог, трећег по реду, великог „Подгорског прела”. Домаћин ове манифестације поново ће бити Библиотека, а уз дружење и песму искусне преље из овог краја потрудиће се да пренесу на млађе нараштаје део свог богатог искуства и вештине у овом послу.

Scroll To Top