VESTI:
Početna / 2014 / januar

Monthly Archives: januar 2014

Novčana pomoć za novorođenu decu

Opštinsku novčanu pomoć, koja se obračunava na osnovu visine prosečne republičke zarade i dodeljuje dva puta godišnje, u prvoj polovini 2013. godine dobilo je 49, a prošlog ponedeljka još 40 porodica (rešenja se donose na ime majki) čije su prinove došle na svet u drugom polugođu minule godine. Broj od ... Read More »

Delegacija Osečine posetila opštinu Rumu

Pozitivna iskustva opštine Ruma oko rešavanja problema vodosnabdevanja, kao i proces kroz koji je ova lokalna samouprava prošla do dobijanja sertifikata za jednu od opština sa povoljnim poslovnim okruženjem u jugoistočnoj Evropi od strane NALED-a (Nacionalne alijanse za lokalni ekonomski razvoj), bile su glavne teme razgovora tročlane delegacije Osečine sa ... Read More »

Školarci i vernici obeležili Savindan

Služenjem svetih arhijerejskih liturgija i tradicionalnim deklemovanjem najmlađih u hramovima Podgorskog namesništva, zatim rezanjem slavskog kolača u školama i predškolskoj ustanovi uz prigodne programe, kao i Svetosavskom akdemijom u velikoj sali Narodne biblioteke u Osečini, koju su pripremili učenici zajedno sa svojim nastavnicima i veroučiteljima, školarci i vernici iz ove ... Read More »

Pripreme za obeležavanje 100 godina Velikog rata

100 godina rata

Već u prvoj polovini ove godine postojeća spomen obeležja na teritoriji opštine, uključujući i brojne krajputaše, biće uređeni i zaštićeni kako to dolikuje. Svim spomenicima posvećeni herojima iz ovog kraja, koji su pali za vreme ratova za oslobođenje od 1912. do 1918. godine biće vraćen stari sjaj. Pored toga, planirano ... Read More »

SVETOSAVSKI TURNIR PETLIĆA I PIONIRA: 14 ekipa sa 200 igrača

učesnici turnira

Na ovogodišnjem tradicionalnom Svetosavskom turniru u malom fudbalu za petliće i pionire u Osečini učestvovalo je ukupno 14 ekipa sa oko 200 mladih igrača. Pobedničke pehare osvojili su petlići Kopernikusa iz Ljiga i pioniri Železničara iz Lajkovca. U kategoriji petlića nadmetalo se šest ekipa. Iza pobednika Kopernikusa plasirali su se: ... Read More »

Konkursna dokumentacija za obavljanje linijskog prevoza putnika na teritoriji opštine Osečina

prevoz putnika

U prilogu imate dokumentaciju za prijavu na konkurs za poveravanje linijskog prevoza putnika na teritoriji opštine Osečina Kompletna konkursna dokumentacija Read More »

KONKURSNA DOKUMENTACIJA ODRŽAVANJE JAVNOG OSVETLJENJA NA TERITORIJI OPŠTINE OSEČINA

javno osvetljenje

Predmet javne nabavke, broj JN404-2/2014, koja se sprovodi u postupku javne nabavke male vrednosti je održavanje javnog osvetljenja na teritoriji opštine Osečina, usluge, oznaka iz opšteg rečnika javne nabavke:50000000-usluge održavanja i popravki Pravo učešća u postupku imaju svi ponuđači koji ispunjavaju uslove predviđene čl. 75. i čl.76.Zakona o javnim nabavkama ... Read More »

Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije: Podrška projektima

Nebojša Stefanović, predsednik Narodne skupštine Republike Srbije, za vreme boravka u Osečini povodom otvaranja međunarodnog košarkaškog turnira pionirskih ekipa, sa saradnicima, sastao se sa opštinskim rukovodstvom. Tom prilikom vođeni su otvoreni razgovori o najaktuelnijim pitanjima vezanim za ovu lokalnu zajednicu. – Upoznat sam sa jednim delom vaših već pripremljenih projekata, ... Read More »

ZAVRŠEN KOŠARKAŠKI TURNIR PIONIRA: Prvi „Osečanski pobednik” iz – Kragujevca

Pionirska ekipa Foke iz Kragujevca trijumfovala je na prvom Međunarodnom turniru pionira „Osečanski pobednik”. Tim koga je selektirao nekadašnji igrača sarajevske Bosne i kragujevačkog Radničkog Bogoljub – Boci Đurić u finalu je savladao beogradskog Partizana rezultatom 48:42. Pioniri iz Šumadije su u prvom poluvremenu odličnom igrom u jednom trenutku stigli ... Read More »

KOŠARKA, PRVI I DRUGI DAN TURNIRA: Pobeda i poraz Osečine

U grupnoj fazi prvog Međunarodnog turnira pionira „Osečanski pobednik” mladi košarkaši domaćina Osečine posle produžetka savladali su ekipu Studenta iz Valjeva sa 50:46 (41:41). U drugom meču prve grupe, koji je takođe obilovao uzbuđenjima, Student je za jedan poen bio bolji od Partizana iz Beograda i slavio rezultatom 44:43. Beograđani ... Read More »

Scroll To Top