VESTI:
Početna / 2014 / maj

Monthly Archives: maj 2014

Danas dolazi ministar Velimir Ilić

Velimir Ilić, ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije, danas će posetiti Osečinu, obavešteni smo iz Kabineta predsednika Opštine. Očekuje se da će on ovom prilikom razgovarati sa opštinskim rukovodstvom o svim aspektima ovdašnjih nevolja nastalih usled poplava i brojnih klizišta koja su proradila. Takođe se učekuje da će ministar ... Read More »

POMOĆ: „Mašinerija” iz Stare Pazove na delu

Opština Stara Pazova, koja je okupila i prošle srede što iz svojih resursa, što od velikih firmi koje rade na kapitalnim investicijama, i u prijateljsku Osečinu poslala konvoj od devet snažnih vozila teške mehanizacije sa kojom ova sredina inače oskudeva. Na taj način značajno je ubrzano otklanjanje golemih posledica vremenskih ... Read More »

IZVEŠTAJ O ŠTETI: Stradale kuće, agrar, putevi, mostovi…

Dve opštinske komisije koje su zadužene za evidentiranje nastalih šteta od aktiviranja klizišta i poplava privele su kraju svoj deo zadatka. Preostalo je da se već do kraja ove sedmice sačini izveštaj sa preliminarnim podacima o posledicama katastrofalnih nepogoda. Na poslednjoj sednici Kriznog štaba, na kojoj je ukinuta vanredna situacija, ... Read More »

AMASADORKA ČEŠKE U OSEČINI: Pomoć od prijatelja i partnera

Osečinu je, u okviru obilaska poplavljenog područja u opštinama sa kojima Republika Češka ima razvijene prijateljske odnose, posle Valjeva, a pre Loznice, posetila Ivana Hlavsova, ambasadorka u Beogradu, sa svojim saradnicima Lubošom Jozom, ekonomskim savetnikom, zatim Veronikom Senjukovom, konzulom i Vlastimilom Janošem, direktorom kompanije VHS – Moravija, koja je u ... Read More »

OTKLANJANJE POSLEDICA NEPOGODA: Kiša kvari posao

Čišćenje debelih naslaga mulja iz poplavljenih kuća, iznošenje pokućstva, uklanjanje natopljenih podova, obijanje vlažnih zidova i isušivanje objekata i stvari – glavni je posao kojim su ovih dana preokupirani meštani sa poplavljenog područja. Javne službe, volonteri i dobrovoljci angažovani su na uspostavljanju oštećenih komunikacija: saobraćajnih, telefonskih, vodovodnih, električnih, televizijskih… Tek ... Read More »

KRIZNI ŠTAB: Ukinuta vanredna situacija

Opštinski štab za vanredne situacije, posle 15 dana trajanja, ukinuo je vanrednu situaciju na celoj teritoriji opštine Osečina. Na sednici Kriznog štaba, koja je održana 29. maja, ocenjeno je da se ukupno stanje u poplavljenim delovima, kao i tamo gde su se aktivirala stara i nova klizišta (od kojih neka ... Read More »

Pomoć Pecke za Donju Trešnjicu kod Malog Zvornika

Delegacija Osnovne škole „Vojvoda Mišić” iz Pecke, koju su predvodili Slobodan Todorić, direktor škole i penzioner Veličko Ilić, nekadašnji direktor i nastavnik a sada aktivista mesne zajednice, dopremili je humanitarnu pomoć u Donju Trešnjicu, u opštini Mali Zvornik, sa ciljem da pruži ruku pomoći i podrške deci i stanovništvu ovog ... Read More »

In memoriam – Živan Grujičić

Živan Grujičić iz Osečine, član Udruženja književnika Srbije U rodnom mestu Osečini 26. maja 2014. godine umro je Živan J. Grujičić, pisac i dugogodišnji istraživač amater. Rođen je 1959. godine. Deo radnog veka proveo je u nekadašnjem društvenom preduzeću „Podgorka”, a drugi u Muzejskom odeljenju Narodnog muzeja Valjevo u Osečini. ... Read More »

NOVI PAKETI POMOĆI: Podrška Valjevske eparhije i pobratimske opštine Zubin Potok sa Kosova

Poplava i klizišta ostavili su trajno ili privremeno bez krova nad glavom veliki broj stanovnika opštine Osečina i izvora prihoda. Ruku utehe, podrške i pomoći da se ubrza i olakšava vreme trajanja oporavka ovih dana mnogi pružaju i to svima na ugroženom području mnogo znači. Ispred velike sale Doma kulture, ... Read More »

Broj računa za donacije (dinarski i devizni)

Na zahtev mnogobrojnih organizacija i pojedinaca objavljujemo broj žiro računa na koji svi ljudi dobre volje mogu da uplate pomoć za otklanjanje posledica katastrofalnih poplava. Neophodna nam je nafta kakao bi sprečili klizišta koja prete da sruše stotine kuća i sanirali oštećenja na putevima koja su odsekla cela sela. Sredstva ... Read More »

Scroll To Top