ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / НОВИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ: Подршка Ваљевске епархије и побратимске општине Зубин Поток са Косова
НОВИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ: Подршка Ваљевске епархије и побратимске општине Зубин Поток са Косова

НОВИ ПАКЕТИ ПОМОЋИ: Подршка Ваљевске епархије и побратимске општине Зубин Поток са Косова

Поплава и клизишта оставили су трајно или привремено без крова над главом велики број становника општине Осечина и извора прихода. Руку утехе, подршке и помоћи да се убрза и олакшава време трајања опоравка ових дана многи пружају и то свима на угроженом подручју много значи.
Испред велике сале Дома културе, где се сада хуманитарна помоћ прима од донатора, затим евидентира, а затим шаље тамо где је најпотребнија, смењују се возила пуна хране, одеће, обуће, средстава за дезинфекцију и личну хигијену…
У среду поподне, велики хуманитарни пакети стигли су из Епархије ваљевске, а током ноћи из Зубиног Потока, братске општине са Косова и Метохије.
Председнику општине Ненаду Стевановићу и председнику Црвеног крста Осечине Милици Драјић, заменику председеника Скупштине општине, помоћ Епархије уручио је протођакон Слободан Алексић. Он је том приликом рекао:
– Црква је увек била и увек ће бити уз свој народ, уз своје вернике. Ових дана сва наша добра делимо са пострадалима у Лајковцу, Убу, Крупњу, Осечини, а Епархија ваљевска ће то чинити све док се свима не врати осмех на лице.
Конвој помоћи сложен у неколико мањих теретних возила пола дана је путовао са Косова, из Зубиног Потока, општине која се прошле године побратимила са Осечином. Пробијајуће се кроз делова Србије, који су такође пострадали, а успут решавајући техничке проблеме на својим превозним средствима, са великом радошћу су стигли и захвалношћу дочекани тек послепоноћним сатима…

Scroll To Top