ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / МИНИСТАР ВЕЛИМИР ИЛИЋ: На реду мостови и клизишта
МИНИСТАР ВЕЛИМИР ИЛИЋ: На реду мостови и клизишта

МИНИСТАР ВЕЛИМИР ИЛИЋ: На реду мостови и клизишта

У оквиру редовног министарског задатка везаног за санирање последица прошлогодишњих мајских поплава и покретања клизишта, министар без портфеља Велимир Илић за једну од првих дестинација које ових дана обилази ради утврђивања докле се одмакло у обнови, изабрао је општину Осечину.

-Обнова земље после катастрофалних поплава и активирања клизишта не одвија се равномерно. У неким срединама је доста урађено, а у неким недопустиво мало, што изазива незадовољство грађана у појединим општинама- изјавио је министар Илић приликом своје друге посете Осечини после лањских великих непогода које су погодиле (и) ову општину.

У разговору са Миланом Симићем, замеником председника Општине, затим Златијом Миличић, председником општинске Скупштине, и Миланом Урошевићем, начелником Општинске управе,  Велимир Илић, у чијем ресору су ванредне ситуације, стекао је увид о томе шта је до сада урађено у овој локалној заједници и шта је још потребно да се уради.

-Овде сам пре свега због мостова и клизишта. Хоћу да сваки порушени или оштећени мост радимо и да га што пре у потпуности оспособимо за коришћење, а не само да причамо и тапкамо у месту. Премијер Александар Вучић инсистира на потпуним информацијама о томе шта је урађено, а шта није, да би се што пре одредило ко ће, када и како да ради. Влада очекује да до 15. маја све буде завршено, а на неким местима још није кренуло ни пројектовање. Зна се да је проблем у томе што онај ко нема паре не може ни да распише тендер за пројекте. Али, ако локална власт нема и не може, онда је држава та која мора да обезбеди средства и помогне да се живот у најкраћим могућим роковима нормализује, да људи могу безбедно да пређу са једне на другу обалу реке – рекао је министар Илић.

velja-ilic-komiricПредставници Општине указали су на чињеницу да овде још нема пројеката нити приметнијих активности од стране републичких институција да се нешто битније промени и поправи, пре свега када су у питању четири моста: у Комирићу, Баставу и Лопатњу, као и у Осечини код аутобуске станице, где мост није „начет” али је својевремено тако урађен да његов средишњи стуб задржава и подиже ниво воде и повећава опасност од поплаве.

Током заједничког обиласка најпроблематичнијих тачака у Комирићу,  Осечини и Баставу, министар Илић и његови домаћини су се подсетили да је својевремено,  у време његовог мандата у Министарству за капиталне инвестиције,  у овој општини урађено неколико мостова уз пуно поштовање свих прописаних стандарда и да су они успешно одолели свим каснијим искушењима.

-Сачинићу детаљан извештај Влади и залагати се да у свим општинама које сада обилизам сваки оштећени или порушени објекат, буде у потпуности завршен и што је пре могуће стављен у пуну функцију како би људи могли нормално да живе и без проблема прелазе са једне на другу обалу бујичних водотока – истакао је министар Илић.

Scroll To Top