ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / КРИЗНИ ШТАБ: Укинута ванредна ситуација
КРИЗНИ ШТАБ: Укинута ванредна ситуација

КРИЗНИ ШТАБ: Укинута ванредна ситуација

Општински штаб за ванредне ситуације, после 15 дана трајања, укинуо је ванредну ситуацију на целој територији општине Осечина. На седници Кризног штаба, која је одржана 29. маја, оцењено је да се укупно стање у поплављеним деловима, као и тамо где су се активирала стара и нова клизишта (од којих нека још увек не мирују), полако нормализује.
Претходног дана у Осечину је стигла драгоцена помоћ од пријатељске општине Стара Пазова у виду конвоја од десетак великих камиона и тешке механизације. Сва „машинерија” и њихови руковаоци на недељу дана стављени су на располагање овој локалној заједници, која једино има обавезу да обезбеди гориво и смештај за возаче, односно да их уведу у посао. Овом приликом приоритетно ће се радити на поправци, ојачавању или подизању насипа на критичним тачкама на већим водотоцима, затим прочишћавати канали за одвод вишка воде, рашчићавати инфраструктура од бројних одрона…
Иначе, општинске комисије за утврђивање и процену штета насталих од поплаве или дејства клизишта убрзано приводе крају свој посао, а надлежни органи локалне самоуправе припремају детаљне извештаје за Владу Републике Србије, које су дужни да доставе до краја ове седмице.
Дезинфекција поплављених објеката и дворишта је завршена, а тек следи на јавним површинама. Дезинсекција и дератизација, како сазнајемо, уследиће нешто касније.

Scroll To Top