ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / Помоћ Пецке за Доњу Трешњицу код Малог Зворника
Помоћ Пецке за Доњу Трешњицу код Малог Зворника

Помоћ Пецке за Доњу Трешњицу код Малог Зворника

Делегација Основне школе „Војвода Мишић” из Пецке, коју су предводили Слободан Тодорић, директор школе и пензионер Величко Илић, некадашњи директор и наставник а сада активиста месне заједнице, допремили је хуманитарну помоћ у Доњу Трешњицу, у општини Мали Зворник, са циљем да пружи руку помоћи и подршке деци и становништву овог насеља после катастрофе која их је снашла.
– Школа у Д. Трешњици није оштећена, али су оштећени домови већине ученика, односно ђака путника. Место је буквално уништено. Нема људских жртава, али је штета ненадокнадива. Брдо од око четири хектара шуме се одцепило, пресекло поток, и формирало језеро. Када се оно провалило и као тајфун прошло кроз Трешњицу, букве су пролазиле кроз куће или остајале у њима, а зидови кућа рушили као куле од карата – каже Тодорић.
– Данас се свуда прича о солидарности, а у Д. Трешњици она је минимална. Када смо се, истовремено са другим екипама хуманитараца из разних делова Србије, кроз беспуће пробили до сеоске кафане она је била пуна пивопија, оних чије куће нису оштећене. Било је очигледно да се неки мештани нису у правој мери солидарисали са својим угроженим комшијама и да им веома слабо помажу, а можда и никако– напомиње Илић.

Scroll To Top