ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / ПОМОЋ: „Машинерија” из Старе Пазове на делу
ПОМОЋ: „Машинерија” из Старе Пазове на делу

ПОМОЋ: „Машинерија” из Старе Пазове на делу

Општина Стара Пазова, која је окупила и прошле среде што из својих ресурса, што од великих фирми које раде на капиталним инвестицијама, и у пријатељску Осечину послала конвој од девет снажних возила тешке механизације са којом ова средина иначе оскудева. На тај начин значајно је убрзано отклањање големих последица временских непогода на овом подручју.
Моћне машине и њихови руковаоци, који већ увелико раде на терену, до средине следеће седмице стајаће на располагању овој локалној заједници, чија су једине обавезе да обезбеде гориво за „машинерију”, смештај за њихове руковаоце и да им одреде радне задатке.
У општини смо сазнали да ће се овом приликом приоритетно поправљати или ојачавати насипи, односно подизати нови тамо где их није било или их је бујица однела. То се односи на све овдашње критичне тачке на већим водотоцима. Важан задатак је и прочишћавање канала за одвод воде, затим уклањање одрона са саобраћајница, као и рашчићавање грађевинских инфраструктурних објеката од бројних одрона и наноса од дејства многобројних клизишта клизишта и незапамћено високих вода…

Scroll To Top