ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / ИЗВЕШТАЈ О ШТЕТИ: Страдале куће, аграр, путеви, мостови…
ИЗВЕШТАЈ О ШТЕТИ: Страдале куће, аграр, путеви, мостови…

ИЗВЕШТАЈ О ШТЕТИ: Страдале куће, аграр, путеви, мостови…

Две општинске комисије које су задужене за евидентирање насталих штета од активирања клизишта и поплава привеле су крају свој део задатка. Преостало је да се већ до краја ове седмице сачини извештај са прелиминарним подацима о последицама катастрофалних непогода.
На последњој седници Кризног штаба, на којој је укинута ванредна ситуација, констатовано је да су највеће штете причињене на већем броју кућа, стамбеном или пословном простору. Огромне губитке претрпела је и пољопривреда, с обзиром да је бујица са великог броја њива однела тек засејане или поникле усеве, да је доста парцела због наноса муља, шљунка, камена и растиња онеспособљено за наставак пролећне сетве, а посебна невоља је што је водена стихија на више места одцепила и у неповрат однела делове или читаве најплодније парцеле.
Према подацима које смо прикупили у Општинској управи пре него што су стигли сви записници са терена, затим из Улице Пере Комирићанца и насеља год „Крушик-Пластике” према Остружњу и ка засеоку Пољане у Плушцу, због активирања старих или нових клизишта срушене су или тешко оштећене и за даљу употребу онеспособљене куће: Сретена Плавшића из Драгодола, затим Душана Дамњановића, Бранимира Дамњановића и Негосаве Бељић, из Гуњака, онда Жарка Брадоњића из Комирића, Привислава Николића из Сирдије, Илијае Мијаиловића из Туђина, као и Драгољуба и Предрага Станисављевић из Осечине и Жарка Јанчића из Лопатња. У тешкој ситуацији и већи број породица којима се поплава улила у куће и за дуже време, а можда и трајно, такође онеспособила за коришћење. На још недовршеном списку, који се ових дана свакодневно повечавао како су пристизали записници од комисија, за даса се налазе: Радивој Миловановић, Љубиша Глигорић, Војислав Палија, Јелена Исаковић и Мирослав Гачић из Осечине…
У неким оштећеним објектима још увек има становника који не желе или немају где да оду, мада су се Штаб за ванредне ситуације и органи локалне самоуправе свих ових дана трудили да сваком пронађу одговарајући привремени смештај.

Scroll To Top