VESTI:
Početna / 2015 / avgust

Monthly Archives: avgust 2015

NAGRADE 10. SAJMA ŠLJIVA: Najbolji šljivik iz Dragijevice i šljivovice iz Zavlake i Gradiške

Komisije za izbor najboljeg proizvođača šljive na području opštine Osečina za 2015. godinu, u sastavu: Marko Perić, Sreten Gligorić i Nebojša Stanojević, koja je između dva Sajma obilazila zasade većih proizvođača šljiva na teritoriji opštine Osečina i na osnovu viđenog stanja, kao i primene svih neophodnih agrotehničkih i pomotehničkih mera ... Read More »

ODRŽAN 10. SAJAM ŠLJIVA: Sa šljivom uzdignuta čela

Podelom brojnih priznanja najuspešnijim učesnicima jubilarnog 10. Sajma šljiva u Osečini, u nedelju 30. avgusta, završena je ova tradicionalna trodnevna privredno-turistička i kulturno-zabavna manifestacija, koja je i uvek puta u svim svojim segmetima i sadržajima opravdala očekivanja gostiju, posetilaca i organizatora. Na nešto proširenom izlagačkom i izložbenom prostoru u hali ... Read More »

UZORCI RAKIJA SA OCENAMA NA SAJAMU ŠLJIVA OSEČINA 2015.g.

Red. Br.        PROIZVOĐAČ   KONTAKT    NAZIV ROBE Godina Jačina      Poeni        Medalja 1 Margan Lazar 063/266-982, Crepaja, 26213 S.Kovačevića 16.        jabukovača 2013 42,5%          18,25 ZM     2 Dragićević Adam 064/9792939   Lopatanj, 14253 Osečina Prepečenica od suve šljive   2014   48% 14,87 BM ... Read More »

PRE ZVANIČNOG OTVARANJA SAJMA: Prvi gosti iz – Japana

Grupa studenata iz dalekog Japana, koja o okviru studijskog putovanja po Evropi trenutno nalazi u Srbiji, posredstvom Ambasade „zemlje izlazećeg Sunca” u Beogradu, boravila je na dan otvaranja Sajma šljiva u Osečini u kratkoj i prijateljskoj poseti. Mladi gosti iz Japana u pratnji predstavnika svoje Ambasade prvo su se zadržali ... Read More »

SEDNICA SKUPŠTINE OPŠTINE: Novi rebalans budžeta

Izdvajanje sredstava na ime učešća opštine u sanaciji štete od poplava, kao i učešća u realizaciji projekta „Rekonstrukcija i nadogradnja sportske hale”, glavni su razlozi za izmene i dopune ovogodišnjeg opštinskog budžeta. Do toga je došlo i zbog potrebe da se izvrši korekcija plana ostalih rashoda i izdataka u skladu ... Read More »

PRED NAJVAŽNIJI OPŠTINSKI DOGAĐAJ U 2015: Udovičić otvara Sajam šljiva

Ministar omladine i sporta u Vladi Republike Srbije Vanja Udovičić, nekada proslavljeni vaterpolista, otvoriće ovogodišnji Sajam šljiva u Osečini, saopšteno je iz Organizacionog odbora jubilarne, 10. po redu, međunarodne privredno-turistička i kulturno- zabavne manifestacija, koja se održava od 28. do 30. avgusta. Dešavanja vezana za najvažniji opštinski godišnji događaj kreću ... Read More »

SARADNJA OPŠTINA BLACE I OSEČINA: Potpis na Pismo o namerama

enad Stevanović, predsednik Opština Osečina i Ivan Burgić, njegov kolega iz Opštine Blace, potpisali su prošlog petka, za vreme manifestacije Dani šljive u Blacu, Pismo o namerama o uspostavljanju saradnje između ove dve lokalne zajednice. Ovim dokumentom predviđeno je da u skladu sa potencijalima u oblasti voćarstva, opštine Blace i ... Read More »

ZAVRŠEN PROJEKAT „VOŽNJA KOJA ĆE PROMENITI”: Promocija biciklističke staze

U nedelju, 30. avgusta, trećeg i završnog dana ovogodišnjeg Sajma šljiva u Osečini, svečano će biti otvorena nova biciklistička staza koja vodi kroz veći deo opštinske teritorije. Staza je deo kreirane i obeležene trase u okviru projekta Kancelarije za mlade pod nazivom „Vožnja koja će promeniti”, čiju realizaciju je omogućilo ... Read More »

JAK VETAR, KIŠA, GRAD I GROMOVI U DELOVIMA OPŠTINE: Preselo osveženje

Selo Ostružanj zajedno sa zaseokom Krivo Brdo, zatim Lopatanj, naročito Jančići i Radosavljevići, kao i istočna strana Osečine (na ulazu iz Valjeva) i manji delovi još nekoliko podgorskih sela, minulog vikenda pretrpeli su veliku štetu od nevremena. Dobrodošla kiša, posle pet pakleno vrućih nedelja sa samo jednim i to jednodnevnim ... Read More »

DIREKTOR JP „SRBIJA-VODE”: Posle Jadra sledi reka Pecka

Nije prošlo ni nedelju dana od kako je Goran Puzović, direktor Javnog preduzeća „Srbije-vode”, na tribini o bezbednosti u Srbiji i opštini Osečina, u prisustvu ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, rukovodstva lokalne samouprave i brojnih građana ove opštine, nakon „prozivki” zbog stanja ovdašnjih vodotokova, najavio skorašnji početak radova na zauzdavanju ... Read More »

Scroll To Top