VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / U TOKU REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE: 1.000 metara cevovoda
U TOKU REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE: 1.000 metara cevovoda

U TOKU REKONSTRUKCIJA VODOVODNE MREŽE: 1.000 metara cevovoda

U Osečini su počeli građevinski radovi na rekonstrukciji vodovoda u Karađorđevoj ulici u dužini od 700 metara. Na delu glavne ulice od mosta na Lovačkoj reci kod Turističke organizacije „Podgorina” i Policijske stanice do skretanja za Pecku i Ljuboviju kod kafane „Sjajac” i supermarketa „Dis”, stare i dotrajale azbestno-cementne vodovodne cevi biće zamenjene novim plastičnim polietelenskim.

Radovi u vrednosti od 61.000 američkih dolara, čiji je zvanični investitor opština Osečina, a partner Kancelarija za obnovu i pomoć poplavljenih područja Vlade Republike Srbije, finansiraju se iz donacije Vlade Japana koju sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj UNDP. Dogovoreni i ugovoreni rok za njihov završetak je kraj 2015. godine, precizirali su sa rukovodstvom lokalne samouprave na čelu sa Nenadom Stevanovićem, predsednikom Opštine, predstavnici UNDP Danko Jovanović i Željko Žugić, koji su prisustvovali, prvo radnom sastanku u opštini, a onda i početku radova.

-To nije sve. Naime, uskoro će početi slični radovi i na delu od kružnog toka kod „Podgorine – fruht” prema Kiku u dužini od 300 metara – dodaje predsednik Stevanović.

Koordinator projekta Željko Andrić, opštinski ekološki inspektor, istovremeno najavljuje za naredne dane i početak važnih i obimnih radova na Jadru, od mosta za naselje Piskavice uzvodno u dužini od 800 metara i od neregulisanog dela nizvodno od Osečine u dužini od 400 metara.

-Iz sredstava UNDP obaviće se sečenje rastinja i profilisanje obala Jadra, čime će biti smanjena opasnost od poplava, ali i omogućen nesmetan nastavak započetih radova na izgradnji obilaznice – izjavio je Andrić.

Scroll To Top