VESTI:
Početna / vesti / kultura / Najava novih programa u biblioteci
Najava novih programa u biblioteci

Najava novih programa u biblioteci

Za jesenju i zimsku sezonu Narodna biblioteka Osečina, uz svoje redovne aktivnosti u oblasti bibliotečke delatnostii Školu klavira koja je u toku, zatim povremene promocije afirmisanih pisaca i njihovih dela ili novih izdanja zavičajnih autora, onda prikazivanje filmskih projekcija, među kojima su i premijere domaćih filmova, priprema i niz drugih privlačnih sadržaja namenjenih svim generacijama.

Ana Ivković, direktorka jedine ustanove u oblasti kulture u na teritoriji opštine Osečina, kaže:

-Već sredinom sledeće sedmice imamo zanimljiv program za majke sa decom do dve godine starosti pod nazivom „Prvi put u Biblioteci”. Program  obuhvata posetu i razgledanje Biblioteke, kao i upoznavanje sa raspoloživim knjižnim fondom. Posle toga biće upriličen razgovor o zdravoj ishrani sa pedijatrom dr Bosiljkom Aleksić, a na kraju će uslediti nagradna trka mališana.

Sutradan će krenuti besplatna kreativna radionica za decu „Mali umetnik”, koja ima za cilj da maksimalno iskoristi dečji kreativni potencijal, odnosno da u njima probudi crtalačke, likovne i estetske vrednosti i sposobnosti  u skladu sa uzrastom i da ih odmalena podučava umetnosti kroz istoriju. Početne radionice biće posvećene kolaž  tehnici, a potom će se preći na slikanje i crtanje.

-Ovu radionicu vodiće Milica Prelić, vizuelna umetnica, koja se izražava kroz različite medije. Ona je rođena u Šapcu, doktorirala je na Fakultetu likovnih umetnosti u Breogradu i do sada je imala više samostalnih i grupnih izložbi u Srbiji i inostranstvu, kao i učešća na mogobrojnim umetničkim projekatima i radionicama – kaže Ana Ivković.

Po njenim rečima u pripremi je i Škola ishrane „Level 10”, koja će trajati 12 nedelja. U okviru nedeljnih predavanja, koja će se održavati u učionici Biblioteke, polaznici će biti ponuđena nova saznanja o tome kako da se zdravije hrane, odnosno kako da naprave od svog tela ono što žele. Učesnici će imati besplatna merenja i priliku da nauče kako da kasnije održavaju svoj rezultat postignut kroz „Level 10”.

Inače, ovih dana počeli su razgovori sa ženama iz čitave Podgorine koje se još uvek „druže” sa preslicom i vretenom za predenje vune oko organizovanja, tokom zime, novog, trećeg po redu, velikog „Podgorskog prela”. Domaćin ove manifestacije ponovo će biti Biblioteka, a uz druženje i pesmu iskusne prelje iz ovog kraja potrudiće se da prenesu na mlađe naraštaje deo svog bogatog iskustva i veštine u ovom poslu.

Scroll To Top