ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / Изабрани чланови (још) три Савета месних заједница
Изабрани чланови (још) три Савета месних заједница

Изабрани чланови (још) три Савета месних заједница

Прошле недеље одржани су редовни избори за чланове Савета месне заједнице Драгодол и допунски у осам месних заједница. На допунским изборима све чланове новог сазива добили су: Туђин, Лопатањ и Братачић. Тако су се стекли услови да и ове месне заједнице, као што је то случај из претходног изборног круга са Драгијевицом, Сирдијом, Комирићем, Осечином 2, Гуњацима, Царином и Белотићем, коначно добију своје ново месно руководство.

У Скадру и Остружњу уследиће поновно гласање с обзиром да су овог пута по два кандидата на крају имали исти број гласова. Што се Драгодола тиче тамо се у недељу први пут на овим изборима излазило на биралиште јер до сада није било кандидата. Међутим, како у овој месној заједници, као и у Осечини 3, Осечини 4 и Селу Осечини и даље нема довољно изабраних чланова за конституисање Савета предстоје нови покушаји да се до тога дође.

То исто важи и за Осечину 1, Плужац, Горње Црниљево, Коњушу, Бастав, Коњиц и Пецку, којима недостаје одговорних предлагача и могућих чланова Савета месних заједница, који би својим деловањем у основној јединици локалне самоуправе били у прилици да покрећу и учествују у решавању најважнијих питања у насељима у којима живе.

Сада предстоји да председник Скупштине општине и Општинска изборна комисија накнадно одреде и објаве нови термин одржавања допунских, тамо где су започети, односно редовних избора у месним заједницима у којима још нико није никог предложио за члана Савета.

Scroll To Top