VESTI:
Početna / vesti / kultura / NA VASKRS: Novi susret sa zemljacima
NA VASKRS: Novi susret sa zemljacima

NA VASKRS: Novi susret sa zemljacima

Lokalna samouprava, na inicijativu Kulturnog kluba Osečina, ovog proleća obnoviće organizovano susretanje sa zemljacima koji žive izvan matične opštine, a imaju želju da uzmu učešće u aktivnostima koje imaju za cilj unapređenje kvaliteta života u zavičaju svojim entuzijazmom, iskustvom, idejama ili kapitalom. Prošle sedmice iz opštine su na brojne adrese širom Srbije, regiona i sveta krenule pozivnice za skup koji je zakazan za Vaskrs, 12. april, u podne, u restoranskom delu motela u Sportskom centru Osečina.

Kroz dvočasovno druženje pod nazivom „Vaskršnji susret Podgoraca”, kako planiraju organizatori i domaćini, uz što bolje međusobno upoznavanje, ljudima kojima je zavičaj u srcu biće predstavljena  opština i njeni strateški i razvojni planovi, odnosno investicioni potencijali i to u svim najvažnijim oblastima života. Tom prilikom, zemljaci će biti pozvani da se u okviru svojih mogućnosti pridruže i podrže naredne korake ove zajednice.

Ovakvi susreti u Osečini su već dva puta organizovani posle 2004. godine i promene prethodne vlasti. Kontakti koji su tim prilikama uspostavljeni doneli su određene rezultate.

S obzirom da ne postoji pouzdana evidencija o licima koja žive i rade na strani, organizatori ovogodišnjeg skupa dopustili su slobodu svima koji dobiju poziv da i sami animiraju i na ovaj skup pozovu i druge dobronamerne zavičajce sa kojima su u kontaktu, a koji ovog puta iz objektivnih razloga nisu pozvani.

Scroll To Top