VESTI:
Početna / vesti / Na pragu 13. Sajma šljiva
Na pragu 13. Sajma šljiva

Na pragu 13. Sajma šljiva

Organizacioni odbor 13. Sajma šljiva u samom je finišu priprema za najveću pre svega privrednu manifestaciju u Osečini, a i ove godine neće izostati bogat kulturno-umetnički program za sve žitelje Podgorine i njihove goste.
Od početka godine ozbiljno se prionulo pripremama ovogodišnjeg Sajma šljiva. Direktor TO „Podgorina“ Svetozar Gačić, se našalio da je sajamska manifestacija šira i od Zabavnika koji okuplja populaciju od 7 do 107 godina, dok se tih dana u Osečinu slije i nekoliko hiljada ljudi.
Glavno obeležje našeg sajma zna se, uvek je šljiva i sve u znaku njenog veličanstva. Predsajamsko veče 23. avgusta rezervisano je za kulturna zbivanja i ove godine smo priredili značajnu izložbu u našem Muzeju od 18 časova, a nakon nje biće izložba posvećena baš šljivi i hrani od nje u galeriji Narodne biblioteke. Treća izložba skulptura umetnika iz Loznice biće upriličena u motelu Sportskog centra. U petak 24. avgusta uz svečano otvaranje Sajma šljiva posetiće nas i uvaženi gosti značajni za razvoj ovog kraja – rekao je Gačić.
Sajamska manifestacija okuplja najznačajnije privrednike i poljoprivrednike ovog kraja i za posetioce je otvorena od 10 do 20 časova. Osim izložbe poljoprivredne mehanizacije, u izložbenom delu su prateći programi koji predstavljaju radinost i umeće podgorskih žena kroz izložbe „Zlatne ruke“ i „Stari zanati“. Za najmlađe je i ovaj put organizovan maskenbal, kao i u subotu svečani defile koji okuplja najlepšre što Osečina ima da prikaže. U petak 24. avgusta uveče, organizovan je koncert popularnog rok sastava Van Gog, a u subotu će muzički ugođaj prirediti Željko Vasić. Svi koncerti su potpuno besplatni i poklon svim žiteljima i posetiocima Osečine.

Svi izlagački kapaciteti su popunjeni, a ranija iskustva pokazuju da Sajam okupi oko 200 izlagača iz oblasti privrede i poljoprivrede. Najznačajnija manifestacija u Podgorini je značajna za okupljanje privrede ovog kraja kao i za proširenje saradnje sa svima koji tih dana dođu u Osečinu.

Scroll To Top