VESTI:
Početna / vesti / poplave / KREĆE ZNAČAJNA DONACIJA: Sanacija 25 kuća
KREĆE ZNAČAJNA DONACIJA: Sanacija 25 kuća

KREĆE ZNAČAJNA DONACIJA: Sanacija 25 kuća

Donator iz Nemačke firma Arbaiter Samariter Bund (ASB) u Osečini je sa 25 vlasnika oštećenih kuća u poplavama i usled aktiviranja klizišta potpisala ugovore o donaciji. Ovom donacijom predviđeno je što hitnije saniranje stambenih objekata pogođenih u ovogodišnjim majskim vremenskim nepogodama. Ugovorom je još  precizirano da će sve neophodne građevinske radove izvesti izvođači koji su angažovani od strane ASB Srbije.

-Radovi će se obaviti u skladu sa sačinjenim specifikacijama donatora i izjavama korisnika, zatim raspoloživom tehničkom dokumentacijom i rešenjima, odnosno dozvolama i saglasnostima izdatim od strane nadležnih institucija i opštinskih organa. Izvođenje radova nadgledaće ASB inženjeri, a zvaničan stručni nadzor poveren je odgovarajućim službama Opštine Osečina – kaže Veličko Marković, opštinski inspektor i predsednik Komisije za utvrđivanje šteta nastalih od nepogoda.

Potpisivanje ugovora obavljeno je u sredu, 29. novembra, u opštinskoj sali za sastanke u prisustvu predstavnika lokalne samouprave, koja je na sebe preuzela troškove priključenja saniranih objekata na komunalnu infrastrukturu. Bili su tu i izabrani izvođači radova, uglavnom, firme iz Valjeva i okoline. Tom prilikom je istaknuto da će sanacija svih 25 građevinskih objekata namenjenih za trajno stanovanje korisnika i njihovih porodica evidentiranih u momentu odobravanja donacije početi istovremeno, već prvih dana novembra, a biti završena u roku od dva meseca, dakle pre kraja godine.

Donacija je deo velikog projekta „Obnova kuća i ekonomska revitalizacija za najugroženije porodice pogođene poplavama u Srbiji”, koga zajednički realizuju Arbaiter Samariter Bund, Hausing Centar, Inicijativa za razvoj i saradnju i Fondacija „Ana i Vlade Divac”, a koju finasira i Delegacija Evropske unije u Republici Srbiji.

Scroll To Top