VESTI:
Početna / vesti / privreda / Sastanak predstavnika „Podgorine-fruht” i opštine
Sastanak predstavnika „Podgorine-fruht” i opštine

Sastanak predstavnika „Podgorine-fruht” i opštine

Vlasnici i rukovodstvo austrijsko-srpske kompanije „Podgorina-fruht”, koje je na već tradicionalnom godišnjem sastanku u opštini predvodio Rihard Grinevald mlađi, saglasili su se sa predstavnicima lokalne samouprave na čelu sa predsednikom Nenadom Stevanovićem, da je osmogodišnja međusobna saradnja između ove firme i lokalna zajednice prilično uspešna i korisna za obe strane.

Unapređenje opštinske privrede, zatim stvaranje uslova za proširenje postojećih ili podizanje modernih preradnih kapaciteta i otvaranje novih radnih mesta, a posebno zajednička ulaganja na polju unapređenja agrara, jedan je od najvažnijih zaključaka i zadataka koje su pred sebe stavili učesnici ovog skupa. Oni su se složili da su trenutno najveći problemi u podgorskom malinarstvu, s obzirom da je posle nekoliko sezona sa nepovoljnim vremenskim prilikama, u starim zasadima malina, kao i u malinjacima koji se ne zalivaju, došlo je do zabrinjavajućeg sušenja stabala.

Član prodice Grinevald, većinskog vlasnika kompanije koja je kupila „Podgorku”, zatim Katarina Vučetić, direktor i Zdravko Jovičić, tehnički rukovodilac „Podgorine-fruht”, istakli su da ova firma želi da pomogne ljudima na terenu i da u tome vidi i svoj poslovni interes. Kažu da već duže vreme po celom svetu uporno tragaju za novim sortama i sadnicama maline kako bi obezbedili osnovu za obnavljanje i proširenje površina pod ovom kulturom. Dodali su i to da su voljni da pruže pomoć ovdašnjim proizvođačima u rešavanju pitanja navodnjavanja ugroženih zasada voća, koje je izuzetno kvalitetno na ovom području. Oni su zadovoljni i dosadašnjim efikasnim rešavanjem administrativnih poslova kod nadležnih opštinskih organa, zatim uloženim naporima u izgradnji i obnovi pre svega saobraćajne infrastrukture u pojedinim delovima opštine.

Na drugoj strani, predsednik Opštine Nenad Stevanović i njegovi saradnici pohvalili su značajno učešće i podršku „Podgorine fruht” u brojnim dosadašnjim aktivnostima od šireg značaja na području ove lokalne zajednice. Istovremeno, izrazili su nadu da će ova firma kroz svoje dalje razvojne procese ublažiti problem nezaposlenosti i dati pun doprinos u podizanju kvantiteta i poboljšanju kvaliteta voćarske proizvodnje u ovom kraju.

 

Scroll To Top