VESTI:
Početna / vesti / skupština / SEDNICA SO: Glas za ostanak suda
SEDNICA SO: Glas za ostanak suda

SEDNICA SO: Glas za ostanak suda

Odbornici lokalnog parlamenta, na predlog predsednika Skupštine Zlatije Miličić, podržali su inicijativu Advokatske komore Šabac da se u republičkom parlamentu predloženi Zakon o sedištima i područjima sudova i javnih službi povuče iz skupštinske procedure. Na taj način opštinska vlast je dala svoj glas protiv ukidanja sudskih jedinica u opštinama koje ova Komora pokriva, među kojima je i Osečina.

Ovom prilikom je istaknuto da je za ovu zajednicu i njene građane ostanak odeljenja osnovnog suda od vitalnog interesa i da bi u suprotnom ostvarivanja prava pred sudom opšte nadležnosti bilo dovedeno u pitanje imajući u vidu udaljenost, saobraćajnu infrastrukturu i organizaciju prevoza iz pojedinih delova ove opštine, kao i ekonomsku nerazvijenost područja.

– U prilog stavu da sud ostane idu i činjenice da u Osečini već postoje odgovarajući uslovi za rad u sudskoj zgradi, koja je u novije vreme adaptirana i opremljena. U njoj ima dovoljan broj sudnica, kancelarija za sudije, sudijske pomoćnike i pripravnike, zatim pisarnica, biblioteka, arhiva i druge prateće prostorije sa centralnim grejanjem i neophodnom opremom. Uz to, tu je i stručni kadar – četiri sudije ranijeg Opštinskog suda i sudijski pomoćnik, koji su sada sudije Osnovnog suda Valjevo – navedeno je u zaključku Skupštine opštine, koji će odmah biti dostavljen Ministarstvu pravde, šefovima poslaničkih grupa u Skupštini Republike Srbije i svim poslanicima iz Mačvanskog i Kolubarskog upravnog okruga.

Scroll To Top