ВЕСТИ:
Почетна / туризам / Туризам спаја пословни и фестивалски део Сајма
Туризам спаја пословни и фестивалски део Сајма

Туризам спаја пословни и фестивалски део Сајма

Туристички део Сајма као нека врста споне између пословног и фестивалског дела манифестације и На осмом по реду великом скупу у Осечини у част шљиве раме уз раме са пословним, едукативним, културно-уметничким и забавним сегментима важну улогу на Сајму шљива имаће туризам, чији је задатак да повезује и спаја све сајамске делове. Општа жеља домаћина је да на најбољи могући начин бројним туристима представе своје адуте у најлепшем издању, али пре свега да сви који тих дана буду овде пожеле да поново дођу.

– Очекујемо неколико десетина хиљада посетилаца и учесника из иностранства и наше земље, као и око 1.000 ноћења у току свих сајамских дана. Немамо одговарајући хотел, али смо спремни да сваком укажемо угодан боравак и удобно гостопримство у смештајним капацитетима Спортског центра, постојећим приватним пансионима, сеоском туризму, расположивим собама суграђана или у угоститељским објектима – каже Ненад Пантелић из Туристичке организације „Подгорина”, уз напомену да ће један број гостију са вишим захтевима бити упућен у хотеле у суседним општинама (Ваљево, Крупањ, Лозница).

Најважније овдашње туристичке дестинације, као и саобраћајнице до њих, за сајамске прилике су прилично „дотеране” и „утегнуте”, тако да ће све најважније тачке бити доступне свима који пожеле да их боље упознају. Од бројних туристичких садржаја домаћини посебно издвајају изложбу „олд тајмера”, старих аутомобила у новом сјају, чија појава сваки пут изнова представља атракцију и мами уздахе љубитеља аутомобила и старина.

– На градском тргу и на сајмиште налазиће се инфо-пултови, где ће бројни волонтери пожелети свима добродошлицу, послужити их нашим брендовима, поделити публикације и дати најважније информације везане за Сајам шљива, пратеће садржаје и туристичку понуду. Наши пунктови биће стационирани и код цркве брвнаре у Скадру, затим у Тешмановом конаку у Баставу, као и Спомен комплексу у Горњем Црниљеву. До тих места, онда код цркве и спомен костурнице у Осечини, на путу до цркве у Пецкој и Спомен топа у Братачићу, туристима ће друштво правити наши водичи – истиче Никола Томић, директор ТО „Подгорина”, посебно најављујући једну атрактивну новину на Сајму, а то је прво такмичење у припремању гулаша у котлићима, за које се већ пријавило двадесетак екипа.

Scroll To Top