ВЕСТИ:
Почетна / вести / инфраструктура / ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СРБИЈА-ВОДЕ” НАСТАВЉА ДА УРЕЂУЈЕ СЛИВ ЈАДРА
ЈАВНО  ПРЕДУЗЕЋЕ  „СРБИЈА-ВОДЕ” НАСТАВЉА ДА УРЕЂУЈЕ СЛИВ ЈАДРА

ЈАВНО ПРЕДУЗЕЋЕ „СРБИЈА-ВОДЕ” НАСТАВЉА ДА УРЕЂУЈЕ СЛИВ ЈАДРА

Радови на даљем уређивању Ловачке реке узводно од насеља Бела врба ускоро се настављају, а корито ће бити очишћено од наслага шљунка, отпада и растиња све до ушћа у Јадар, где би насип на десној страни требало да буде ојачан. Од тог места, неколико стотина метара узводно и низводно, у оквиру редовног одржавања уређеног дела Јадра, и ова река биће „ослобођена” од бројних препрека, а критичне тачке, на којима је често долазило до изливања и плављења насељених делова Осечине, боље заштићене од будућих поплавних таласа.

То су током прошлонедељне посете овој општини најавили представници Јавног предузећа „Србија-воде” на челу са Дарком Јањићем, надлежним и најодговорнијим за слив Јадра, у разговору са Ненадом Стевановићем, председником Општине и његовим сарадницима.

– Финансијским планом ЈП „Србија-воде” одобрено је 10 милиона динара за наставак радова у Ловачкој реци, а тај посао је након јавног конкурса поверен „Аутотранспорту” из Ваљева. Подржаћемо и друге пројекте које ова општина већ има, као и израду нових, а све у циљу да се овдашњи бујични водотоци у што већој мери ставе под контролу и смањи опасност од поплава које су у више наврата причињавале штете на стамбеним и пословним објектима, пољопривредном земљишту и локалној инфраструктури – рекао је Јањић.

Председник Општине Стевановић истакао је да је захваљујући досадашњим инвестицијама „Србија-вода” на овом подручју на квалитетан начин „укроћена” Ловачка у већем делу тока кроз Осечину. Он је изразио наду да ће у што краћем року то бити учињено и на њеном ушћу, као и на „уским грлима” Јадра. У предстојећим активностима и локална самоуправа има важан задатак, а то је решавање имовинских односа у приобаљу на местима где је неопходно да се подигну насипи или израде прилазне рампе како би речна корита могла да се одржавају и машинским путем.

 

Scroll To Top