ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / СУЗАНА ЛУКИЋ НАШЛА И ВРАТИЛА НОВAЦ
СУЗАНА ЛУКИЋ НАШЛА И ВРАТИЛА НОВAЦ

СУЗАНА ЛУКИЋ НАШЛА И ВРАТИЛА НОВAЦ

Дипломирани санитарни инжењер без сталног запослења Сузана Лукић из Осечине, која тренутно ради на одређено време у Општинској управи као сарадник комуналне инспекције, пронашла је прошле суботе 20.000 динара, а затим се потрудила да открије чији је новац и да га врати ономе коме припада.

– Са ћерком у колицима пришла сам банкомату код банке да подигнем плату и на екрану угледала светлећу поруку „Узмите ваш новац”. Одмах сам приметила и позамашан свежањ сложених новчаница. У близини је било неколико суграђана, које сам питала да ли су приметили ко је пре мене био крај банкомата. Тако смо открили да је у питању Милисав Гајић, наш земљак који живи и Бечу, у Аустрији, а родом је из Сирдије. Послала сам му његов новац, кога је у брзини заборавио да понесе са банкомата.

Сузани су пренели да је Гајић у први мах био прилично изнанађен и, наравно, обрадован. Сазнала је и то да је тражио да се захвали, али је још увек није пронашао…

Ова истинита прича у временима у којима овакви примери нису баш чести када су у питању међуљудски односи и материјална средства има и својеврсну увертиру и то, на жалост, у духу дана у којима живимо. Наиме, претходног дана, Сузанином супругу Горану у Ваљеву украден је мобилни телефон !

Scroll To Top