VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / RADOVI U GLAVNOJ ULICI U OSEČINI: Za početak – od mosta kod Turističke do trga „Braća Nedić”
RADOVI U GLAVNOJ ULICI U OSEČINI: Za početak – od mosta kod Turističke do trga „Braća Nedić”

RADOVI U GLAVNOJ ULICI U OSEČINI: Za početak – od mosta kod Turističke do trga „Braća Nedić”

Otvoreno je još jedno gradilište na već poduže vremena raskopanoj Karađorđevoj ulici, glavnoj saobraćajnici u Osečini, koja je sastavni deo državnog puta Valjevo – Loznica. Sada su, konačno, na red stigli završni poslovi iza kojih sledi asfaltiranje. Na taj način privodi se kraju realizacije velikog projekta „Urgentni  radovi na održavanju i sanaciji oštećenja na deonici između Zavlake i Pričevića”, u okviru koga je već modernizovano više deonica ispred i iza Osečine.

Kako saznajemo u Opštini, u prvoj fazi rekonstruisaće se Karađorđeva ulica na delu od mosta kod Turističke organizacije „Podgorina” i Policijske stanice sve do Trga „Braća Nedić”.

-U razgovoru sa predstavnicima preduzeća „Putevi Užice”, koji izvode celokupne radove, informisani smo da je za završetak u kompletnoj Karađorđevoj ulici potrebno 25 dana. Nadam se da će tako i biti i da ćemo braj kraj avgusta dočekati bez prašine ili blata – kaže Dragan Aleksić, predsednik Opštine.

Probijanje roka za realizaciju ovog projekta, kojim je bilo precizirano da sve bude završeno već do 30. juna), a posebno alarmantno stanje u glavnoj osečanskoj ulici, izazvali su dosta nervoze i negodovanja od strane učesnika u saobraćaju i meštana. Ulica  je prvo raskopana kako bi se pre proširenja i asfaltiranja zamenile dotrajale cementno-azbestne vodovodne cevi, postavili kolektori za buduću kanalizacionu mrežu, popravila kišna kanalizacija i podzemna elektro mreža ispod kolovoza i trotoara. Taj posao je urađen, ali čekanje na novi asfalt traje duže od očekivanog, tako da od od rupa na putu, prašine po suvom vremenu i blata posle svake kiše ne može „da se živi više”, složni su građani.

Tim povodom usledilo je i odborničko pitanje u Skupštini opštine, na koje na sednici lokalnog parlamenta predsednik Aeksić:

-Izvođač radova je preduzeće „Putevi Užice”, zamenu vodovodnih cevi obavila je druga, a postavljanje kanalizacionih treća firma. Opština je još pre mog dolaska napravila odličan potez  obezbedivši sredstva za radove na infrastrukturi kako se kasnije ne bi prekopavala  glavna ulica. Odrađeno je sve što je potrebno „Putevima Užice” da izvode svoj deo posla kroz centralni deo mesta. Međutim, problem je do ovog preduzeća, koje nije uspelo da ispoštuje rok ni na deonicima van naselja– kaže Aleksić.

On je još rekao da po njegovim saznanjima izvođač prilikom dostavljanja (najpovoljnije) ponude nije uzeo u obzir da je u Osečini sastavni deo državne saobraćajnice ulica a ne otvoreni put, što zahteva posebne troškove. Investitor je spreman da finasira i dodatne radove, ali je neshvatljivo dugo potrajala izrada novog predračuna od strane Užičana.

U međuvremenu, zatražena je pomoć od nadležnih državnih organa, usledili su sastanci sa direktorom Javnog preduzeća „Putevi Srbije”, što je dovelo do pozitivnih pomaka.

-Posle većeg angažovanja „Puteva Srbije” i direktora Zorana Drobnjaka sada sa mnogo više optimizma očekujemo da će svi radovi  biti završeni do naknadno dogovorenog roka, dakle pre kraja leta, Sajma šljiva i nove školske godine – dodaje Aleksić.

Scroll To Top