ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / БРАТ И КОЛЕГЕ ЧУВАЈУ УСПОМЕНУ НА АЛЕКСАНДРА – АЦУ МИЛЕНОВИЋА
БРАТ И КОЛЕГЕ ЧУВАЈУ УСПОМЕНУ НА АЛЕКСАНДРА – АЦУ  МИЛЕНОВИЋА

БРАТ И КОЛЕГЕ ЧУВАЈУ УСПОМЕНУ НА АЛЕКСАНДРА – АЦУ МИЛЕНОВИЋА

Од преране смрти Александра – Аце Миленовића (2005. године), омиљеног наставника француског језика за неколико генерација ђака из Основне школе „Браћа Недић”, његов брат Живорад – Раде Миленовић из Орашја код Велике Плане, редовно пред крај школске године новчано награђује бар по једног ученика завршног разреда који је, по оценама професора, показао најбољи успех из предмета кога је Аца предавао.

Обнављајући фондацију коју је сам основао у знак сећања и поштовања на млађег брата, Живорад Миленовић, који живи и ради у Швајцарској, сваке године долази у Осечину, како би заједно са Александровим колегама из школе и „Крушик-Пластике” (где је, такође, једно време радио) одали пошту и освежили успомене на тихог и драгог човека, вредног наставника и радника и поузданог фудбалера Осечине, какав је Аца Миленовић био и остао у памћењу родбине, ђака и суграђана.

Ове године традиционалну, седму по реду, новчану награду у износу од 200 швајцарских франака добиће ученик осмог разреда Богдан Марковић из Братачића.

 

Scroll To Top