ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / Грамата и поклони за Средњу школу
Грамата и поклони за Средњу школу

Грамата и поклони за Средњу школу

За неговање верске наставе и добру сарадњу са Црквом, владика Милутин, епископ Ваљевске епархије, доделио је Средњој економској школи „Ваљево” Архијерејску грамату, значајно црквено признање, које је уручио Драгану Тимотићу, директору ове средњошколске установе. Владика је при том и ђацима поделио поклоне и пожелео им пуно успеха у даљем школовању.
Епископ Милутин, на позив Ненада Стевановића, председника преседника Општине Осечина и Зорана Петровића, директора Основне школе „Браћа Недић”, увеличао свечаност поводом обележавања и прослављања Дана општине и основне школе. Након приредбе, коју су припремили и извели осечански основци са својим наставницима, владика Милутин освештао је дом за смештај ученика, уз саслуживање бројног свештенства из Подгорског архијерејског намесништва. Нарочито леп догађај овог свечаног дана био је час веронауке средњошколцима и професорима, којга је владика одржао са великом љубављу, са задовољством закључивши да у Осечини постоје чврсте везе и добра сарадња између општинских власти, образовних установа и Цркве.
Он је подсетио да је побожност Подгораца често хвалио и владика Николај Велимировић истичући да је то разлог што је „Осечина од зла одсечена”.
Иначе, сви осечански средњошколци, баш као и сви основци из матичних школа у Осечини и Пецкој и њиховим издвојеним одељењима у сеоским школама похађају наставу веронауке. То је био повод да Архијерјсим граматама нешто раније буду награђени и директори основних школа Зоран Петровић и Слободан Тодорић.

Scroll To Top