VESTI:
Početna / vesti / obrazovanje / Gramata i pokloni za Srednju školu
Gramata i pokloni za Srednju školu

Gramata i pokloni za Srednju školu

Za negovanje verske nastave i dobru saradnju sa Crkvom, vladika Milutin, episkop Valjevske eparhije, dodelio je Srednjoj ekonomskoj školi „Valjevo” Arhijerejsku gramatu, značajno crkveno priznanje, koje je uručio Draganu Timotiću, direktoru ove srednjoškolske ustanove. Vladika je pri tom i đacima podelio poklone i poželeo im puno uspeha u daljem školovanju.
Episkop Milutin, na poziv Nenada Stevanovića, predsednika presednika Opštine Osečina i Zorana Petrovića, direktora Osnovne škole „Braća Nedić”, uveličao svečanost povodom obeležavanja i proslavljanja Dana opštine i osnovne škole. Nakon priredbe, koju su pripremili i izveli osečanski osnovci sa svojim nastavnicima, vladika Milutin osveštao je dom za smeštaj učenika, uz sasluživanje brojnog sveštenstva iz Podgorskog arhijerejskog namesništva. Naročito lep događaj ovog svečanog dana bio je čas veronauke srednjoškolcima i profesorima, kojga je vladika održao sa velikom ljubavlju, sa zadovoljstvom zaključivši da u Osečini postoje čvrste veze i dobra saradnja između opštinskih vlasti, obrazovnih ustanova i Crkve.
On je podsetio da je pobožnost Podgoraca često hvalio i vladika Nikolaj Velimirović ističući da je to razlog što je „Osečina od zla odsečena”.
Inače, svi osečanski srednjoškolci, baš kao i svi osnovci iz matičnih škola u Osečini i Peckoj i njihovim izdvojenim odeljenjima u seoskim školama pohađaju nastavu veronauke. To je bio povod da Arhijerjsim gramatama nešto ranije budu nagrađeni i direktori osnovnih škola Zoran Petrović i Slobodan Todorić.

Scroll To Top