ВЕСТИ:
Почетна / вести / образовање / ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ ЗА НАЈБОЉЕ ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ: Предводници генерације
ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ ЗА НАЈБОЉЕ ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ: Предводници генерације

ПРИЈЕМ У ОПШТИНИ ЗА НАЈБОЉЕ ОСНОВЦЕ И СРЕДЊОШКОЛЦЕ: Предводници генерације

Овогодишњи ђак генерације у Основној школи „Браћа Недић” Осечина је Александар Крстић, а у ОШ „Војвода Мишић” Пецка Немања Лазић. За њих и њихове другарице и другове из овдашњих основних школа, али и најбоље средњошколце са територије ове локалне заједнице, традиционални пријем у општини приредио је Ненад Стевановић, председник Општине са сарадницима.
Он је са Златијом Миличић, председником Скупштине општине, уз честитке за досадашње школске успехе свима пожелео још успешнији наставак школовања, а у знак признања предводницима генерације уручене су пригодне награде од локалне самоуправе.
Поред Крстића и Лазића, награђени су овогодишњи „вуковци”: Данијела Алексић, Весна Весић, Александра Андрић (из ОШ „Браћа Недић”), Јована Манојловић и Данијела Марковић (из ОШ „Војвода Мишић”).
Списак награђених настављају средњошколци: Мирјана Нинковић, туристички техничар, носилац Дипломе „Вук Караџић” и најбољи ученик генерације Економске школе Ваљево, онда Данијела Петровић, најбољи ученик струке кувар у овој школи, па Михаило Андрић, који је „вуковац” и ђак генерације у Пољопривредној школи у Ваљеву, као и Ненад Симеуновић, ученик Техничке школе из Ваљева, који је на републичком такмичењу освојио 2. место.
До награда су стигли и основци – освајачи једног од прва три места на Окружним такмичењима из разних предмета и учесници републичких надметања: Александар Крстић, Стефан Деспотовић, Александар Богосављевић, Данијела Алексић, Душан Тешановић, Филип Васић, Марко Рабат и Анђела Вуковић.
Овом приликом похваљени су и бројни чланови разних школских секција, посебно Лингвистичке секција из Осечине и њихова наставница Драгица Пуљезевић, који су лане били први у Србији, а у претходне три године два пута други, а још једанпут републички шампиони.

Фотографија: Најбољи овогодишњи ученици са председником Општине Ненадом Стевановићем, председником Скупштине општине Златијом Миличић и директорима школа Зораном Петровићем и Слободаном Тодорићем (фото: Д. Савић)

Scroll To Top