ВЕСТИ:
Почетна / вести / пољопривреда / ПОМОЋ ОД ФАО: 79 тона сточне хране
ПОМОЋ ОД ФАО: 79 тона сточне хране

ПОМОЋ ОД ФАО: 79 тона сточне хране

Организација за пољопривреду и храну Уједињених нација (ФАО) допремила је у општину Осечина 79 тоне сточне хране. У питању је помоћ подгорским пољопривредним газдинствима, која су претрпела штету у овогодишњим поплавама. Пристигла помоћ намењена је за 247 пољопривредних домаћинства, која се баве сточарством. Свако од њих добило је по 320 килограма сточне хране.
– Ова ФАО пошиљка је једна од највећих донација која је до сада стигла у нашу општину, а дародавци су најавили да ће и у наредном периоду наставити да на сличан начин помажу нашим пољопривредницима, како би што пре обновили своју производњу, одржали и сачували угрожени сточни фонд. Имамо обећање да ће већ до краја месеца септембра стићи још 300 пакета помоћи од УН – каже Душан Вучићевић из општинске Пољопривредне стручне службе.
Помоћ у сточној храни, као што је већ добро познато, представља део ширег програма за опоравак српске пољопривреде који финансирају ЕУ, Влада Белгије, Фонд УН за помоћ у ванредним ситуацијама и Организација за пољоприведу и храну ФАО. Све активности се спроводе у сарадњи са Министарством пољопривреде и заштитне средине, Канцеларијом за помоћ и обнову и локалним самоуправама.

Scroll To Top