ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / УЗ ПОМОЋ ОПШТИНЕ И ЉУДИ ДОБРЕ ВОЉЕ: Лазићи стигли до крова
УЗ ПОМОЋ ОПШТИНЕ И ЉУДИ ДОБРЕ ВОЉЕ: Лазићи стигли до крова

УЗ ПОМОЋ ОПШТИНЕ И ЉУДИ ДОБРЕ ВОЉЕ: Лазићи стигли до крова

Седмочлано домаћинство Милана Лазића (26 година) из Коњица, из засеока Јаловик, већ ускоро, можда и пре наредне зиме, по први пут имаће свој кров над главом. О томе је главни „шраф” ове сиромашне породице ових дана, на први поглед више као да жели да се похвали него да тражи милостињу, обавестио локалне медије.
– Моји родитељи, отац Славко и мајка Новка, која је глувонема, започели су, а млађа браћа близанци Зоран и Драган (18) и ја настављамо да подижемо наш дом. Урадили смо темељ и две плоче, само је још кров остао. Општина нам је много помогла, као и велики број фирми и појединаца из наше околине, који нам дају материјал, новац или храну – вели Милан.
Лазићи су корисници социјалне помоћи, без других сталних прихода и имовине. Њихово домаћинство, чији су чланови још Миланове сестре Милена (12) и Кристина (1), до сада се развијало у туђим напуштеним или од стране комшија уступљеним кућама и уџерицама. Вредни Милан је одлучан да свим својим укућанима обезбеди услове за што нормалнији живот, а браћи и себи пристојан амбијент за заснивање својих породица.
– Они су велики борци, свака им част! Заслужују пажњу и сву помоћ, коју су до сада добили. Међутим, потребно им је још само мало да би остварили циљ којем су се већ прилично приближили. Надам се да ће се што пре наћи још понеки колектив и појединац, фирме и људи добре воље, који ће се одрицањем дела од онога што имају, а тренутно им није неопходно, много помоћи Лазићима да остваре свој давнашњи сан и овакви какви су, сложни и скромни, први снег, најзад, дочекају под својим кровом – каже Жарко Јовановић из Коњица, одборник у Скупштини општине Осечина.

Scroll To Top