ВЕСТИ:
Почетна / вести / поплаве / КРЕЋЕ ЗНАЧАЈНА ДОНАЦИЈА: Санација 25 кућа
КРЕЋЕ ЗНАЧАЈНА ДОНАЦИЈА: Санација 25 кућа

КРЕЋЕ ЗНАЧАЈНА ДОНАЦИЈА: Санација 25 кућа

Донатор из Немачке фирма Арбаитер Самаритер Бунд (АСБ) у Осечини је са 25 власника оштећених кућа у поплавама и услед активирања клизишта потписала уговоре о донацији. Овом донацијом предвиђено је што хитније санирање стамбених објеката погођених у овогодишњим мајским временским непогодама. Уговором је још  прецизирано да ће све неопходне грађевинске радове извести извођачи који су ангажовани од стране АСБ Србије.

-Радови ће се обавити у складу са сачињеним спецификацијама донатора и изјавама корисника, затим расположивом техничком документацијом и решењима, односно дозволама и сагласностима издатим од стране надлежних институција и општинских органа. Извођење радова надгледаће АСБ инжењери, а званичан стручни надзор поверен је одговарајућим службама Општине Осечина – каже Величко Марковић, општински инспектор и председник Комисије за утврђивање штета насталих од непогода.

Потписивање уговора обављено је у среду, 29. новембра, у општинској сали за састанке у присуству представника локалне самоуправе, која је на себе преузела трошкове прикључења санираних објеката на комуналну инфраструктуру. Били су ту и изабрани извођачи радова, углавном, фирме из Ваљева и околине. Том приликом је истакнуто да ће санација свих 25 грађевинских објеката намењених за трајно становање корисника и њихових породица евидентираних у моменту одобравања донације почети истовремено, већ првих дана новембра, а бити завршена у року од два месеца, дакле пре краја године.

Донација је део великог пројекта „Обнова кућа и економска ревитализација за најугроженије породице погођене поплавама у Србији”, кога заједнички реализују Арбаитер Самаритер Бунд, Хаусинг Центар, Иницијатива за развој и сарадњу и Фондација „Ана и Владе Дивац”, а коју финасира и Делегација Европске уније у Републици Србији.

Scroll To Top