ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / На Сајму „Ковито” у Орможу, у Словенији
На Сајму „Ковито” у Орможу, у Словенији

На Сајму „Ковито” у Орможу, у Словенији

Општински привредни, пољопривредни, воћарски, прерађивачки и туристички потенцијали Осечине од 27. до 29. септембра представљени су на 5. међународном Сајму обртништва, туризма, вина и виноградарске опреме под називом „Ковито”, који је одржан у пријатељској словеначкој општини Ормож.

– Први повољни утисак је да смо привукли значајну пажњу бројних посетилаца. Пословни свет из Словеније, Хрватске, Аустрије, Италије и других делова региона на нашем штанду, који је био доста добро посећен, показао је велико интересовање за производе, могућности и понуду Осечине. Поред разговора са досадашњим партнерима о продубљивању започетих облика међусобне сарадње, остварили смо и низ нових контаката, који наговештавају нове заједничке послове од обостраног интереса – каже Никола Томић, директор Туристичке организације „Подгорина”.

Величко Марковић, други члан заједничке делегације ТО „Подгорина”, локалне самоуправе, предузетника и пољопривредних произвођача из општине – сталних учесника Сајма шљива, истиче изузетно срдачан пријем од стране љубазних домаћина, који су и још једанпут потврдили своје озбиљне намере за унапређење односа две локалне заједнице на највиши могући ниво.

Scroll To Top