ВЕСТИ:
Почетна / вести / привреда / САРАДЊА НАЛЕД-А И ОПШТИНЕ: Програм смањује незапосленост
САРАДЊА НАЛЕД-А И ОПШТИНЕ: Програм смањује незапосленост

САРАДЊА НАЛЕД-А И ОПШТИНЕ: Програм смањује незапосленост

Економски програм општине изузетно је важан документ и од великог је значаја за мале средине, које су, углавном, ослоњене саме на  себе и своје потенцијале и ресурсе, што је случај и са општином Осечина. То је заједничка оцена са завршних консултација и разменe идеја између стручњака из Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и представника општинe Осечинa, а поводом завршетка предлога општинског програма ове општине за период од 2015. до 2020. године, који је недавно урађен.

-Уз подршку коју имамо из НАЛЕДА-а, затим њихове савете, искуства и мере које су у пракси дале резултате, сада крећемо, верујем, правим путем  у правцу подизања економских капацитета наше општине. Поред предузимања неопходних корака у спољној политици, превасходно је потребно да се ослонимо на своје снаге у решавању свакодневних економских проблема користећи сопствене потенцијале при прављењу дугорочних мера које ће омогућити  економски развој и раст запошаљавања—каже Милан Симић, заменик председника Општине.

Kоординатор општинске Канцеларије за локални економски развој Миодраг Станишић истиче:

-У НАЛЕДУ су нас упозорили и на неке грешке које су уочили на терену у другим срединама. То нам је било јако корисно у коначном уобличавању нашег документа, за кога смо све сигурнији да ће допринети смањењу незапослености на територији општине.

Scroll To Top