ВЕСТИ:
Почетна / вести / пројекти / Месечна карта мања од кирије
Месечна карта мања од кирије

Месечна карта мања од кирије

Од понедељка, 2. септембра, превозници „Европабус” и „Ласта”, поред постојећих, уводе по три нова поласка из Ваљева и Осечине, а нови ред вожње усклађен је са радним временом ваљевских школа. Тако ће од сада полазака из Осечине бити и у 6.45, затим 12.45 и 18.30 часова, а из Ваљева у 11.00, онда 13.45 и 20.00 часова.

То је уређено међусобним уговором о правима и обавезама два превозника и општине Осечина, кога су на иницијативу Регионалне привредне коморе Ваљево и њеног потпредседника Петра Николића, прошлог уторка у Осечини потписали представници „Европабуса” (Зоран Тодорчевић) и „Ласте” (Дејан Лукић) са локалном самоуправом, у чије име је параф ставио Ненад Стевановић, председник Општине.

– Наша намера је да најзад оживи аутобуски саобраћај између два центра, али пре свега да се на што квалитетнији начин задовоље потребе житеља Осечине за превозом, наравно и уз остваривање економских интереса превозника – рекао је Стевановић.

Превозници су одобрили комерцијални попуст на цена месечних карата за студенте и ученике средњих школа из Осечине који уче у Ваљеву, и оне ће износити само 50 одсто од важећих. Попуст за запослене је 30 одсто, док ће остали путници плаћати превоз по редовним ценама.

Тако ће у новој школској години, која почиње идуће седмице, родитељима бити јефтиније да купе месечне карте за аутобуски превоз њихове деце од куће до школе и натраг него што би их коштала кирија да школарци станују код газдарица у Ваљеву.

Након постигнутог договора и потписаног уговора, Милан Урошевић, начелник Општинске управе Осечина, најавио је наставак сарадње са овим превозницима по истом моделу, који подразумева отварање нових линија, првенствено ка Пецкој и из ове варошице према Осечини и Ваљеву.

Scroll To Top