ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / ОБЕЛЕЖЕНА 70. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА: Медаља борца Милану Цветановићу
ОБЕЛЕЖЕНА 70. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА: Медаља борца Милану Цветановићу

ОБЕЛЕЖЕНА 70. ГОДИШЊИЦА ОСЛОБОЂЕЊА: Медаља борца Милану Цветановићу

Високо одликовање Савеза удружења бораца народно-ослободилачког рата Републике Србије (СУБНОР-а) – Медаљу борца –  добио је Милан Цветановић из Осечине, добровољац на славонском ратишту. Њему је, на свечаности поводом обележавања 70. годишњице ослобођења од фашизма, ово признање уручио Милић Петровић, члан Главног одбора републичког СУБНОР-а и председник Окружног одбора бораца из Колубарског краја.

Скуп у Осечини организовао је Општински одбор СУБНОР-а Осечина, а том приликом вредна признања уручена су још неколицини чланова ове организације, односно ветеранима минулих ратова или члановима њихових породица. Спасоју Ђурићу из С. Осечине и Драгољубу – Манди Станисављевићу из Осечине плакете су предали чланови Окружног одбора СУБНОР-а Живомир Пантелић и Воја Миленковић, а Ђорђу Лукићу из Лопатња – Војислав Павловић-Траља, председник борачке организације Осечина, док ће Драгутину Муцићу из Комирића и Марку Бајићу из Осечине, који су изостали са овe прославе из здравствених разлога, заслужена признања бити накнадно предата.

Осим гостију из окружног СУБНОР-а, награђених и руководства општинског одбора, обележавању седме деценије ослобођења Осечине од окупатора у Другом светском рату присуствовали су лидери опозиционих странака у локалном парламенту: Драган Поповић (СПС) и Живорад Бојчић (ПУПС), као и Драгољуб Николић, некадашњи општински, привредни и партијски функционер.

Scroll To Top