ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / ЗАВРШЕНА „ДЕЧЈА НЕДЕЉА”: Од писца до позоришта
ЗАВРШЕНА „ДЕЧЈА НЕДЕЉА”: Од писца до позоришта

ЗАВРШЕНА „ДЕЧЈА НЕДЕЉА”: Од писца до позоришта

Овогодишње „Дечје недеље” у општини Осечина почела је у понедељак  сусретом Виолете Бабић, наше познате књижевнице која пише за децу и младе, са овдашњим основцима. Дела ове списатељице „Књига за сваку девојчицу” и „Књига за сваког дечака”  налазе се на врху листе најчитанијих књига међу младим читаоцима Библиотеке и њеног одељења у Пецкој. Након представљања књижевног стваралаштва Виолете Бабић, вођен је разговор о језику, књижевности и животу младих.

У уторак, у издвојеном одељењу библиотеке у Пецкој,  организовано је дружење са малишанима из Предшколске установе „Лане” из ове варошице и издвојених група из околних села, као и са  првацима из Основне школе „Војвода Мишић” из Пецке и њених издвојених одељења. Кроз пригодан програм деца су боље упознала читаоницу, библиотекаре, књигу и читање, након чега је уследила луткарска представа и додела бесплатних чланских карти.

Следећег дана, радости Дечје недеље подељене су са другарима из Предшколске установе „Лане” и издвојених група у школама надомак Осечине, затим њиховом директорком Драганом Срећковић и васпитачицама. Четвртак је био резервисан за дружење са првацима из Основне школе „Браћа Недић” Осечина, које су предводили учитељица Весна Јосиповић и учитељ Јордан Марковић. Том приликом, најмлађи ђаци су осликали  плато испред Библиотеке.

Овогодишњи програм „Дечје недеље” завршен је прошлог петка позоришном представом „Првак Јеца и остала деца” у извођење ваљевских глумица Ангелине Лукић и Катарине Вићентијевић. Представе, по једну у Осечини и Пецкој, гледало је преко 250 предшколаца и првака из наше општине.

Scroll To Top