ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / ИЗБОРИ 2014: И Осечина има посланичке кандидате
ИЗБОРИ 2014: И Осечина има посланичке кандидате

ИЗБОРИ 2014: И Осечина има посланичке кандидате

На 19 изборних листа за републичке парламентарне изборе који се одржавају 16. марта налазе се и четири кандидата за посланике из општине Осечина. Најбољу позицију има председник Општине Ненад Стевановић (1969.), дипломирани економиста, који се на листи Уједињених региона Србије налази на редном броју 53. На овој листи, на 143. месту, је директор Јавног комуналног предузећа „Осечина” Драган Андрић (1966.), дипломирани инжењер пољопривреде.

Поред њих, у конкуренцији су и председници општинских одбора Српске напредне странке и Социјалистичке партије Србије. Драган Алексић (1963.), дипломирани инжењер машинства, је 152. на листи СНС, а Драган Поповић (1960.), дипломирани инжењер агрономије, на 247. месту од 250 кандидата коалиције СПС-ПУПС-ЈС.

У скоро четврт века дугој традицији вишестраначког парламентаризма у новијој српској историји, једини народни посланик из овог краја, почетком деведесетих година прошлог века, био је, сада покојни, примаријус др Добросав Ивковић из Пецке (СПС), кога су за свог представника у Скупштини Србије на директним изборима заједнички изабрали бирачи из општина Крупањ и Осечина.

Scroll To Top