VESTI:
Početna / vesti / skupština / Posle asfalta i struja stiže do manastira na Rožnju
Posle asfalta i struja stiže do manastira na Rožnju

Posle asfalta i struja stiže do manastira na Rožnju

Posle sedam godina od pokretanja inicijative za dovođenje struje do planine Rožanj, prošlog ponedeljka na jednoj od najviših tačaka opštine Osečina postignut je dogovor da radovi na ovom velikom projektu počnu za deset dana.

Šest odbornika Skupštine opštine Osečina zajedno sa  Zoranom Nikolićem, direktorom Elektrodistribucije Valjevo i Miodragom Ninićem, rukovodiocem poslovnice Elektrodistribucije Valjevo u Osečini,  dočekali su na planini Rožanj Dušana Mrakića, šefa kabineta Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije gde su se svi zajedno složili da postoje uslovi za izvođenje radova na projektu koji će doprineti da snabdevanje električnom energijom dođe do manastira na ovoj planini.

„Drago mi je da je Ministrastvo rudarstva i energetike prepoznalo važnost ovog projekta koji će doprineti mnogo ne samo našoj opštini i ovom kraju, već i čitavoj zemlji. Projektna dokumentacija je urađena, materijal za izgradnju dalekovoda u dužini od 3200 metara je nabavljen i sve je spremno da radovi i počnu za deset dana“, istakao je pred zvanicama i meštanima Dragan Popović, šef odborničke grupe socijalista u Skupštini opštini Osečina koji je i inicijator ovog okupljanja.

Sa ovim projektom je saglasna i nadležna centrala u Kraljevu, a naročito su zbog najavljenog početka radova odbradovani meštani i nekolicina vlasnika vikendica na planini Rožanj koji veruju da će uz već postojeći asfaltni put, električna energija oživeti ovu planinu na kojoj se na jedinstven način seku vazdušne struje.

Posetu predstavnika Ministrastva rudarstava i energetike i Elektodistribucije Valjevo  iskoristili su i građani mesne zajednice Krušik u Osečini. Njihova inicijativa da se u placu poslovnice Elektrodistribucije Valjevo u Osečini dozvoli izgradnja zelene površine i mobilijara za decu je prihvaćena.

R.R.

Scroll To Top