ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / СЕДНИЦА СО: Глас за останак суда
СЕДНИЦА СО: Глас за останак суда

СЕДНИЦА СО: Глас за останак суда

Одборници локалног парламента, на предлог председника Скупштине Златије Миличић, подржали су иницијативу Адвокатске коморе Шабац да се у републичком парламенту предложени Закон о седиштима и подручјима судова и јавних служби повуче из скупштинске процедуре. На тај начин општинска власт је дала свој глас против укидања судских јединица у општинама које ова Комора покрива, међу којима је и Осечина.

Овом приликом је истакнуто да је за ову заједницу и њене грађане останак одељења основног суда од виталног интереса и да би у супротном остваривања права пред судом опште надлежности било доведено у питање имајући у виду удаљеност, саобраћајну инфраструктуру и организацију превоза из појединих делова ове општине, као и економску неразвијеност подручја.

– У прилог ставу да суд остане иду и чињенице да у Осечини већ постоје одговарајући услови за рад у судској згради, која је у новије време адаптирана и опремљена. У њој има довољан број судница, канцеларија за судије, судијске помоћнике и приправнике, затим писарница, библиотека, архива и друге пратеће просторије са централним грејањем и неопходном опремом. Уз то, ту је и стручни кадар – четири судије ранијег Општинског суда и судијски помоћник, који су сада судије Основног суда Ваљево – наведено је у закључку Скупштине општине, који ће одмах бити достављен Министарству правде, шефовима посланичких група у Скупштини Републике Србије и свим посланицима из Мачванског и Колубарског управног округа.

Scroll To Top