ВЕСТИ:
Почетна / вести / скупштина / СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА
СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ: УСВОЈЕН РЕБАЛАНС ОПШТИНСКОГ БУЏЕТА

На редовној седници одржаној у петак, 31. Октобра, Скупштина општине Осечина усвојила је измене и допуне општинског буџета за 2014. годину. Ребалансом, чије је разлог доношења усклађивање укупног обима буџетских расхода са проценом остварења укупних прихода и потребе за променама у одређеним апропријацијама насталих код појединих корисника, предвиђено је да општинска „каса” буде тања за око 12,5 милиона динара од досадашњег плана. Тако се сада укупни приходи на једној, а расходи и издаци на другој страни планирају у износу од по 345 милиона динара.

За овакав буџет, након исцрпне и конструктивне расправе, гласали су одборници владајуће коалиције (из некадашњег УРС-а, СНС-а и Нове Србије, онда ДСС-а, као и ДС-а,а против је била коалиција СПС-ПУПС-ЈС.

Овом приликом, уз претходно прибављену сагласност Општинског већа,  усвојени су извештаји о раду и годишњи програми основних школа „Браћа Недић” Осечина и „Војвода Мишић” Пецка, као и Предшколске установе „Лане”.

Било је и бројних разрешења и именовања, односно кадровских промена у општинским органима и телима и јавним институцијама. Тако је за заменика председника Комисије за прописе СО именована Миланка Мирчетић, економски техничар из Осечине уместо Дана Крсмановић, који је однедавно секретар локалног парламента. У Управни одбор Центра за социјални рад „Напредак” именовани су Светлана Бојовић, дипл. социјални радник као представник запослених уместо Јелене Лазић и Лепосава Гачић, правник из Осечине као представник оснивача уместо Јелице Зељић. Др Никола Милосављевић из Осечине именован је у Управни одбор Дома здравља као представник ове установе уместо др Виолете Плавшић из Ваљева. Дипл. васпитач Сузана гајић из Осечине именована је у Управни одбор ПУ „Лане” као представник васпитно-образовног већа уместо Драгане Срећковић из Осечине.

У Школски одбор ОШ „Војвода Мишић” именовани су: Представници запослених – Анђелка Јеремић из Ваљева, професор српског језика; Зорица Солдатовић из Бастава, професор енглеског језика; Милан Јовановић из Гуњака; Представници родитеља – Драгана Краљевић из Гуњака, домаћица; Бранка Савић из Пецке, полицајац; Ненад Манојловић из Гуњака, пољопривредник; Представници локалне самоуправе – Горан Ћосић из Лопатња, пољопривредник; Славољуб Васиљевић из Драгодола, пољопривредник; Весна Ивковић из Скадра, трговац.

Ова седница остаће упамћена и по томе што је по први пут у историји овдашњег скупштинског живота читава седница снимана од стране представника падија (Радио Осечина) и телевизије (КТЗ из Крупња), а одложени снимци биће емитовани у засебним терминима.

Scroll To Top