ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / Дан општине и ослобођења Херцег Новог
Дан општине и ослобођења Херцег Новог

Дан општине и ослобођења Херцег Новог

Прошле седмице делегација општине Осечина боравила је у Црној Гори, у узвратној посети пријатељској општини Херцег Нови, чији су представници редовни гости Сајма шљива. Повод за ову посету био је највећи празник Херцегоновљана – 28. октобар, Дан општине и  обележавање 70. годишњице ослобођења од окупатора.

Свечаној седници локалног парламента, на којој је био председник Црне Горе Филип Вујановић, затим чланови дипломатског кора и државних институција Црне Горе, као и представници градова и општина побратима и пријатеља, присуствовала је и делегација Осечине, коју су чинили: председник Општине Ненад Стевановић, председник општинске Скупштине Златија Миличић и директор „Крушик- Пластике” Зоран Урошевић, иначе председник Привредног савета општине.

-Председник Општине Херцег Нови Милан Вајагаић и  председница Скупштине општине Данијела Ђуровић са сарадницима указали су нам велико поштовање и изузетно гостопримство. Током боравка имали смо времена и прилика да обавимо више разговора о наставку и облицима међусобне сарадње, посебно на привредном плану – рекао нам је Стевановић.

Scroll To Top