ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / ФУДБАЛСКИ ЗОНАШ ИЗ ОСЕЧИНЕ: Нова подршка од Општине
ФУДБАЛСКИ ЗОНАШ ИЗ ОСЕЧИНЕ: Нова подршка од Општине

ФУДБАЛСКИ ЗОНАШ ИЗ ОСЕЧИНЕ: Нова подршка од Општине

У ОФК Осечини је на најбољи начин искоришћена зимска пауза и заједно са органима локалне самоуправе пронађено решења за стабилизацију финансијске ситуације због које је на крају јесењег дела првенства доведен у питање наставак такмичења и даљи рад, а чак се појавила могућност да дође до гашења клуба.

Обезбеђењем средства за други део првенства у Зони Дрина, као и за рад са млађим категоријама, атмосфера је коначно враћена на „нормалан колосек”. Уз то, „подгрејане” су и амбиције о високом пласману, с обзиром на солидан јесењи учинак и мали заостатак у односу на водеће тимове.

-Општина је још једанпут показала велико разумевање за клупске потребе и оценила да идемо добрим путем, да озбиљно радимо и заслужујемо подршку. Сад кад немамо големих егзистенцијалних брига спортска питања долазе у први план. Можемо да размишљамо и о вишим дометима у предстојећој пролећној трци, у којој, ако нам се укаже прилика, нећемо одустати ни од јуриша ка самом врху табеле – каже Живорад Вујичић, председник клуба, који сматра да су пето место и салдо од 23 освојена бода (пет победа, осам ремија и само два пораза), лепа основа за такве планове.

Први корак у том правцу представља ангажовање искусног тренера Драгослава Костића из Шапца на место шефа стручног штаба. Он ће, како је већ договорено, даље водити тим уместо Војислава Лукића, који је на свој захтев „врућу” тренерску клупу заменио „столицом” у Управном одбору. Играчки кадар је, углавном, остао на окупу.

-Сасвим је извесно је да ће већ 31. јануара, за када је заказана прва прозивка и почетак припрема, конкуренција за стартни састав бити јача за неколико нових играча из клубова из окружења, од којих очекујемо да ојачају све линије у постави – каже Душан Милошевић, спортски директор.

По његовим речима, целокупни припремни процес биће спроведен у Осечини, нешто због штедње, а нешто због чињенице да су у овдашњој спортској хали, на бројним теренима и у прекрасној природи, услови за тренирање готово идеални.

Scroll To Top