ВЕСТИ:
Почетна / вести / спорт / КОШАРКА: ЗАВРШЕН ТУРНИР ПИОНИРА „ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК”
КОШАРКА: ЗАВРШЕН ТУРНИР ПИОНИРА „ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК”

КОШАРКА: ЗАВРШЕН ТУРНИР ПИОНИРА „ОСЕЧАНСКИ ПОБЕДНИК”

Партизан из Београда је победник другог међународног надметања кошаркашких пионира „Осечански победник”, кога је организовао кошаркашки клуб из Осечине уз значајну подршку локалне самоуправе, пре свега Општинске управе, Туристичке организације „Подгорина”, Спортског центра и Народне библиотеке Осечина, као и драгоцену помоћ бројних спонзора (Ваљевска пивара, лозничка Млекара, Млекара Качаревић Мионица, Фер партнер, Марић комерц, Бенефит, Фото студио Јанчић…).

У финалној  утакмици турнира, на којем су учествовали млади кошаркаши из шест клубова (четири из Србије, по један из Словеније и Црне Горе),  црно-бели су надиграли вршњаке из Фоке (Крагујевац), реванширала се за прошлогодишњи неуспех у финалу овог турнира и убедљивим резултатом 81:57 заслужено освојила трофеј.

Треће место на тродневном правом малом спектаклу у хали Спортског центра  припало је словеначком Бранику из Марибора, који је савладао ваљевског Металца са 69:45. Осечина је заузела пето место захваљујући минималној победи над црногорским Котором од 73:71 у најдраматичнијој утакмици на турниру.

Пехар за МВП играча турнира, једногласном одлуком свих тренера (Богдан Ђурић из Фоке, Марко Станковић из Партизана, Рајко Кршчић из Браника, Никола Беговић из Котора, Војислав Кецојевић из Металца и Владимир Радивојевић из Осечине), додељен је даровитом Мариу Накићу из Партизана, сину некада познатог кошаркаша Иве Накића, док је два пехара добио члан домаће екипе Павле Кузмановић, први као најбољи стрелац турнира, а други као најуспешнији реализатор шутева за три поена.

Сва три дана трибине са 450 места биле су на свакој утакмици испуњене готово до последњег места, а публика је имала прилику да  ужива у борбености и завидном кошаркашком умећу младих играча, који на овај начин стичу значајна искуства за свој даљи кошаркашки развој.

Предтакмичење

У првој групи, у прва два дана турнира, Београђани су  декласирали Мариборчане и Которане, а Словенци Црногорце, док су у другој групи Крагујевчани били убедљиво бољи од Металца и Осечине, а Ваљевци од домаћина.

Сетите се где сте почели

Велика ми је част и задовољство да отворим овај турнир и проведем време са вама. Момцима поручујем да је потребан дуготрајан и напоран рад да би успели у овом лепом спорту, а свима који буду јако упорни још и то да би било лепо да се једног дана присете одакле потичу и где су почели – рекао је на отварању Јовица Антонић, помоћник селектора државне репрезентације Србије.

Учеснике и госте у име домаћина на почетку турнира  поздравили су Дане Крсмановић, председник клуба и Ненад Стевановић, председник Општине Осечина, који су на завршној свечаности заједно са Миланом Урошевићем, начелником Општинске управе и Душаном Вучићевићем, секретаром клуба, најбољим и најуспешнијим екипама и појединцима уручили пехаре и признања.

Фотографије са турнира погледајте овде

Scroll To Top