VESTI:
Početna / vesti / turizam / Na sajmu u Hrvatskoj
Na sajmu u Hrvatskoj

Na sajmu u Hrvatskoj

Predstavnici lokalne samouprave, privrede i Turističke organizacija „Podgorina” iz Osečine i ove godine – od 14. do 16. juna – nastupili su na tradicionalnom Međunarodnom sajmu preduzetništva MESAP u Nedelišću, u Hrvatskoj, gde su u posebno rezervisanom terminu sajamskog programa predstavili investicione potencijale i turističku ponudu opštine.

– Naše peto učešće na ovom sajmu proteklo je u znaku velikog međusobnog poštovanja i nastavku započetog stvaranja ambijenta za bliže povezivanje i ulazak u zajedničke projekte na nivou opština, okruga i regija. Očekujemo da će se to desiti vrlo brzo nakon njihovog skorašnjeg ulaska Evropsku uniju i našeg približavanja ovoj zajednici. Partneri iz Hrvatske, ali i čitavog regiona, pokazali su ozbiljno interesovanje za naše šljive, odnosno za brendove od ovog voća, po kojima smo sve prepoznatljiviji. Potvrdili su dolazak u Osečinu na osmi Sajam šljiva i već rezervisali mesta – kaže Milan Simić, zamenik predsednika Opštine, koji je predvodio opštinsku delegaciju.

Direktor TO „Podgorina” Nikola Tomić ističe izuzetno gostoprimstvo domaćina, koji su delegaciji Osečine dali punu važnost.

– Ostvareni su poslovni kontakti i u oblasti turizma i kulture. Prve rezultate nagoveštene saradnje možemo očekivati naredne jeseni, kroz zajedničke nastupe njihovih i naših kulturnih pregaoca, odnosno putem organizovanja turističkih aranžmana – dodaje Tomić.

Scroll To Top