VESTI:
Početna / vesti / infrastruktura / Da li će (i) kada biti pruge od Valjeva do Loznice?
Da li će (i) kada biti pruge od Valjeva do Loznice?

Da li će (i) kada biti pruge od Valjeva do Loznice?

Uprkos zahtevima gradova Valjeva i Loznice i opštine Osečina da se iz sredstava odobrenog „ruskog” kredita nastavi izgradnja više puta započinjane pruge kroz ovaj deo Srbije, mediji prenose da je u drugoj polovini maja meseca ove godine potpisan ugovor u kojem se umesto ove navodi pruga Stara Pazova – Novi Sad.

Međutim, Stanko Terzić, gradonačelnik Valjeva, tvrdi da još ima šansi za prugu Valjevo-Loznica, o čemu će se više znati za oko mesec dana kada će uslediti novi sastanak između srpske strane i ruske delegacije.

-Posle sastanka predstavnika našeg Ministarstva i direktora železnica Rusije i Srbije ministar Milutin Mrkonjić mi je rakao da će se pruga Valjevo-Loznica ipak graditi. Rusi su obećali da će ponovo doći u Srbiju za mesec dana da čuju za šta se Srbija opredelila, da pogledaju projektnu i tehničku dokumentaciju i donesu konačnu odluku – kaže Terzić o svom razgovoru sa Mrkonjićem.

List „Napred” u svom najnovijem broju, prenosi i Terzićevo podsećanje da pruga Stara Pazova – Novi Sad nema ni idejni projekat, da prolazi kroz Sremske Karlovce, gde narušava njihov kulturni ambijent i da im za to trebaju neke saglasnosti. On je dodao da će ovih mesec dana biti iskorišćeno za nastavak borbe za prugu.

 

Scroll To Top