ВЕСТИ:
Почетна / вести / репортаже / Милан Симић на изложби Алијансе Европских градова културе у Београду
Милан Симић на изложби Алијансе Европских градова културе у Београду

Милан Симић на изложби Алијансе Европских градова културе у Београду

Изложби Алијансе европских градова културе (AVEC), коју су крајем маја у Београду организовали Делегација Европске уније – ЕУ инфо центар и амбасада Републике Француске у нашој земљи, а отворио Фредерик Реме, аташе за сарадњу при овој амбасади, присуствовао је Милан Симић, заменик председника Општине Осечина.

– Овом приликом представљено је 40 градова и општина чланица Алијансе из 11 држава, а посебно могућности искоришћавања система менаџмента културним добрима (KVALISITIZ). Алијанса је формирана 1997. године као Европска мрежа историјских градова и округа са заједничким циљем успостављања Европског региона заснованог на поштовању културе кроз нематеријално и материјално културно наслеђе карактеристично за сваку чланицу – каже Симић.

На основу досадашње сарадње и нових контаката остварених на овом скупу он сматра да је Осечина сада само на корак од уласка у ово друштво и очекује да ће се то догодити већ идуће године.

– Приступањем Алијанси желимо да културно историјско наслеђе наше општине ставимо у функцију развоја. Биће то круна дестогодишњег стрпљивог рада на препознавању и грађењу нашег идентитета, његовој заштити и правој прилици за представљање. Кроз промоцију општине и њених вредности отворићемо могућност унапређења комуникације, учешћа у заједничким пројектима, а, свакако, и допринети већој укључености и покретљивости првенствено младих – истакао је Симић након прошлонедељног сусрета са представницима једног броја европских и српских регија, градова и општина, односно амбасаде Француске.

Фотографија: Саша Миљковић (почасни конзул Француске), Фредерик Реме (аташе у Амбасади Француске) и Милан Симић

 

Scroll To Top